utorak, 27. ožujka 2007.

i update:
scraps of tape, četri mlada šveđana u najboljim godinama i kako se meni činilo najboljem raspoloženju za održat koncert imali su sad maločas koncert u polukružnoj dvoranici itda koji me je jako usrećio, šta sam im na kraju i rekla pa mi je sestra komentirala da sam tako emo, al sam joj oprostila jer mi je kupila majicu na bend, a to može jer je vridna i zaposlena. bilo je taman publike, a oni se nisu preseravali nit bili umišljeni nit brijali da su na stejđu iako su bili na stejđu i pričali su s nama a meni je stalno bio osmijeh na licu od puke sreće do koje se ne dolazi putem mozga nego ono ko kad škaklješ malo dijete. a ovo je najgora recenzija ikad, plus možda sam ja usrećena dijelom i jer sam se na koncert odlučila nenadano i time se spasila još jedne forumaške večeri, al morala sam je napisat. ajme, ali nisam još. dakle, recenzija same muzike: dvi gitare bas i bubanj, s minirotacijom članova oko instrumenata da se ostane u trendu. klasični postrok vjerojatno ne preoriginalan il prekvalitetan al solidno izveden i skladan po pravilima žanra. naravno, nije to mogwai, a ako uzmemo u obzir da mi je dosta ljudi reklo da su mogwai pičkin dim prema nekima drugima iako su meni odlični i koncert im je bio isto odličan onda di su tek ovi. al ipak. vokal na dvi pisme (postrok i albinonijev adaggio su za mene jedine 2 stvari koje ne iziskuju vokal). gitare imitacije (sestra se šokirala jer da bogati koji će njima kua imitacije kad dolaze iz zemlje s visokim standardom, a mene je samo zanimalo šta joj znači to imitacije gitara, pa mi je objasnila - to je kad neki proizvođač kopira npr fendera. ukrade mu nacrte, štali. iako ne kužim u čemu je problem ako imaš dobar nacrt napravit sve gitare na svitu po tom nacrtu). na sajtu sca kažu da eksperimentiraju sa svojim stvarima i svaki put ih malo mijenjaju, al to ne mogu nit potvrdit nit demantirat jer ih nikad prije nisam čula. eto :)

iskopala sam nos pa je on reko da nek maknem to al nisam ovaj put mogla stavit u đepić jer je bilo mekano a ne sasušeno. onda je on reko da nek maknem bilo di samo da nek maknem, pa sam mu rekla da mi rekne di onda, pa je on nabrojao sva egzotična mjesta na cimeričinoj strani sobe: njenog medu, njenu kapu, njen jastuk njen jogurt. optužila sam ga da zašto nabraja samo njene stvari, da to nije lijepo, a on je reko da nabraja bez strasti i predrasuda.

mislav i ja pričali smo o pedantnoj djeci koja drže svoje darove zamotane (zacijelo ne svojom, već roditeljskom voljom), poput barbie lutki u originalnoj kutiji (slika: frustracija djeteta što u barbie auto stane samo jedna lutka, a i tada to nalikuje na sprovod). imam ja, a zacijelo i vi, rodbine koja ne otvara darove nego proslijedi. kaže mislav da bi baš nezgodno bilo danas dobit bombonijeru sutjeska il sedam sekretara skoja. (ustvari političke promjene tog tipa loše utječu na prosljeđivače darova - ako dugo čekaju, darovi će ispast neupotrebljivi). razgovor o bombonijerama zaključen je njegovom opaskom o bombonijeri ban jelačić čijim bi prodorom na mađarsko tržište kraš mogao napravit čuda (nepotrebno je napomenit: baš kao što je tamo tisućuosamstočetrestosme napravio sam ban).

to je mene sjetilo na moju malu sestru koja je za tamo negdi deseti rođendan dobila bombonijeru ban jelačić. kad smo slistili bombonijeru, ostala je jelačić-slika koju je ona cijelo šoltansko ljeto nosala naokolo sa sobom. ban je bio na zidiću, na plaži, išao bi s njom po slaju. i čuvan je ko velika dragocjenost. al ozbiljno. ban jelačić.

imam opet neka razmišljanja o jastvu. primijetila sam u jednom trenutku samosvijesti tijekom reakcije na nešto šta je reko sugovornik, da se moj izraz lica ne slaže sam nego ga ja namiještam, i to po principu kako tj kao tko bi ja sad željela izgledat tj kakvu želim da me sugovornik/ca vidi -> koga u svojoj slikovnoj database imam s tim izrazom -> (kad sam pronašla model) što (mislim da) je on(a) u tom trenutku mislio odnosno kako se osjećao/la -> reproduciram taj osjećaj/misao kod sebe, štimajući/rihtajući dok ne ugledam sebe kao tog modela (dok ga/ju ne ugledam u sebi) -> požalim se mislavu kako ja ne postojim, što on zaniječe, što ja potvrdim, i naglasim da je tako ne otkad sam se prvi put pogledala u ogledalo (i poistovijetila s nečim izvanjskim, mojom slikom koja nisam ja) nego otkad sam progledala (šta je kod beba par dana po rođenju jer isprva vide mutno) i ugledala prvu osobu. to je ipak patetično pretjerivanje - ne znam kad sam počela, al znam da mi je sad teško, a možda i nemoguće, bit autentična, a pogotovo mi je teško imat odmora od samouvida, a najteže je nemoć djelovat od puste svjesnosti da te neko gleda.

slika 1
k: slabo mi je opet.
m: jel? šta ti je ovaj put? ja ne znam šta ti...
k: slabo mi je u drobu pa prema gore, ko kad se prepušiš loše trave, al ne ko da bi povraćala nego ko da bi se izvalila. mislim, ne na pod nego na kauč.
m: ti bi trebala ić u doktora.
k: tako mi je slabo i u šoping centru i nakon šta se poserem.
m: ??
k: ni ja još ne vidim logiku al mislim da sam na tragu nečega.

slika 2
k: bohohole me jajnici i maternica i rodnica.
k: :(
k: mora postojat razlog zašto je stvar uređena tako da nas boli. možda radi opstanka vrste - da poželim bit trudna. muški su dobili jutarnje erekcije, a mi tu bol...
m: da malo predahnemo
k: ma ne, da nam dopizdi i da poželimo ostat trudne da tad malo odahnemo. šta kažeš na to?
m: na šta?
k: na tu moju teoriju da nas menga jako boli da bi poželile ostat trudne!
m: može. ako je to priroda tako uredila, može. ima logike.
k: kvragu i menstruacija imaternica i razmnožavanje.
m: uvali se sad na kauč i pokrij dekom.
k: ne mogu, moram skriptirat komunistički manifest.

slika 3
k: slobodno mi reci "kćeri, previše izvolijevaš".
m: šta ću ti to govorit kad to već znaš.

slika 4
k: mama, ja mislim da je tvoje osobno ime "mama".
m: zašto to misliš?
k: zato šta kad mislim o tebi prvo mi dođe slovo "m" a ne slovo "z".

slika 5
k: napisala sam malu dramu. dramolet.
m: nije ti palo na pamet da je to malo pretenciozno?


o i oko jastva:se domišljaš 'naći se'? morali smo to čitat za ladu. to je još jena u nizu genijalnosti starega luiđija. za razliku od puno njih z hegelovin senzibiliteton (disclaimer:ovo se ni u najdaljoj primisli ne odnosni na ninega ki svraća na ovi blog) -tipa:skužajte šinjor, teorija van malo šteka kad pogledamo stvarnost; kaj fakat, mmmm, tim gore po stvarnost- elem, bi reć da si vera glumica. frendli mesidž:čitat luiđija, a ne tamo nike žak-e. forši efekt bude drugajči (brek 27.03.2007. 23:18)

· postaj dramu! (vilenjak 28.03.2007. 00:05)

· breku, žake? ja ne čitam žaka! kojeg žaka? luiđija sam čitala preklani. doće on opet na red, saću malo kafku.
vilenjaku, jesi blesav, pa postala sam je. (Rusulica 28.03.2007. 00:12)

· kega žaka!?! žan-žak žmaka (hint:sin jene profesorice z Pule se zove Jean-Jacques Žmak:ponuda za oklade:koliko put na dan će ga tuć u školi?)jebte. pa falabogu unega ki je ima frizuru ko tonći kožul. i govorija je o špegljima i bebami ke s egledaju u njih. ako to ni bila referenca na njega, povlačin sugestiju o nečitanju ga, ali održavan onu o čitanju luđija.eko (brek 28.03.2007. 00:30)

· aha, prvo misla da misliš na deridu pa na rusoa. al kurca ti ja ne čitam, al zato se često susrećem s lakanom i dobar mi je. (Rusulica 28.03.2007. 00:54)

· aaah...na onoj slici sa strane izgledas ka i ja u mladjim danima. Cak sam i takvu neku majicu imala. (marisi 28.03.2007. 01:15)

· marisi pa to mi je rekla i ona s druge strane atlantika, pa nije valjda da smo sve po istom kalupu napravljene. oš se prijavit na aristonov izbor za mis bloga? ja sam mislila da zašto da ne! (Rusulica 28.03.2007. 01:27)

· hah, pa srele smo se maloprije... :) (vjekica 28.03.2007. 01:27)

· ja sam malo uletio na koncert, kad su prestali naplaćivat upad. bend niš posebno, ima takvih na kamione, al nema više onog KSETa koji je takve bendove dovodio, pa je i ovo osvježenje. Kad budem precjednik, dat ću KSET Mati na doživotno upravljanje. INače, Švedi su kewl i nisu se ljutili kad sam im se provozao na skejtu :) (zombbop 28.03.2007. 14:18)

· post-rok iz švedske... baš mi je žao što nisam bio. Meni post-rok uglavnom paše, a imam i neku predrasudu da je muzika iz švedske uglavnom dobra. (eugen 28.03.2007. 15:00)

· Zgodan dramolet. (DerzaFanistori 28.03.2007. 16:35)

· Ne volim previše komentirati, ali samo želim napomenuti da mi je tvoj blOg jako šesan Rusulice. Trenutno sam u fazi slušanja Chicks on Speed. Uvijek me oraspoložiš. Osim kada me rastužiš. I tako... (Tyler 28.03.2007. 20:41)

· vjekice, ola!
bbopa za predsjednika!
eugen, koji si ti rasist, toga nema nigdi. :D
derza hvala!
tylere molim te komentiraj mi u tom stilu ispod svakoh posta hvala :) (Rusulica 28.03.2007. 21:34)

Nema komentara:

Objavi komentar