srijeda, 21. ožujka 2007.



berlin

stigli smo u hrvatsku iz berlina moji prijatelji i ja, šta znači da smo prethodno i išli, a bilo je lipo i nezaboravno i preladila sam se jer naravski nisam tila nosit ogromnu bundu nego sam nosila svoj kul mantil i svi smo nosili (šta nosili, šta kupovali nove, jelte) svoje stajliš sakoiće i smrzli se ko pišići na zimi, osim mislava koji je imao svoju yachting amerigo vespučči jaketu, crvenu žarko.

u kvartu zvanom savigny platz koji je od nas bio udaljen svega 1 stazion mit der s bahn, našli smo kant kafe i tamo proveli većinu vremena pijući kave od kojih nikako ubost onu pravu jer nazivlje nije unificirano na potezu berlin - balkan, skriptirajući žižeka (ili lacana? ubićemestipe) i jedući. tamo u prosječnom kafiću moš dobit nadprosječan doručak. a bome i ručak il večeru. a u kant kafeu kad god doša dobićeš lipu konobaricu - znamo, prominili smo sve smjene - al jao si ga tebi ako je probaš slikat, ko mislav. onda se naoštri i postane opasna. namiguša.

odmarasmo se i po knjižarama. i u javnom prometu. i u hostelu. tamo sam ošišala stipu, u mudanticama i potkošuljici, pa nam je uletio neki japanac i bilo mu je jako neugodno pa je da se iskupi na izlasku rekao stipi da mu je dobar friz pokazavši palčeve gore. proveli smo dosta vremena i jedući sendviče kupljene u nekom od onih pustih kioskića razasutih po stanicama metroa. i rascapareni ananas koji se kupi tako već rascaparen na komade, a neki su čak doživili da im se rascapari pred očima.

meni je najveći odmor bio to šta ne znam jezik (šta me nije sprječavalo da se na njemu sporazumijevam s konobarima hihi ko me zna zna će kolko je to bilo smišno. bar meni - stipe kaže da sam većinu dobro ubola) pa sam se lipo odmorila. odmorila sam se i jer su ulice široke i fasade čiste, i općenito, berlin je lijepo urbaniziran, a s&u bahn lagano klopotaju pa mi isključimo mozak i izvadimo fotoaparat i narcisoidno i opetovano se slikavamo, sami sebe (marko) i međusobno. nekad uđe neki pjevač pa taj trenutak izgleda ko odjavna špica pa ja ubacim triest centi u kapu il češće zvuči sumanuto a stipe prevodi i ništa ne ubacimo, i prosjaci me uznemiravaju, kao i moja želja s kojom nisam ostvarila adekvatan dijalog.

na kurve nismo išli iako su nam bile u kvartu, ni na koncert air-a nisam bila iako nam je bio pa ne baš u kvartu al blizu, a to zbog gorespomenute prehlade koja me bila skroz zamantala. na povratku nas je zajebavala turbulencija. čovječe, juros sam se probudila u berlinu.


- 02:03 -

· aaa, jutro! blageee ti se, dobro je i kvalitetno pobić malo :) (vjekica 21.03.2007. 09:47)

· vidiš, samo ti je tribalo malo turbulencije da ti se popravi raspoloženje :) (funnylittlefrog 21.03.2007. 10:54)

· mi smo bili bili u Hegel cafeu u istoimenoj Strasse i nije bio ni izbliza ovak ugodan a još manje pun zgodnih djeva. al to je berlin, nekom mio, nekom čio (brek 21.03.2007. 11:10)

· rekao sam ti da će te berlin podići. valja pobjeći malo. (vilenjak 21.03.2007. 12:27)

· awwwwww.. berlin. ja ocu tamo
drop down and gimme 20! zasto pobogu nisi stavila dva tampona u nos i otisla na koncert aira?? (cetiri piruete 21.03.2007. 18:51)

· imam jedan spotić za tebe na svom blogu :) (stroke 21.03.2007. 19:10)

· skriptiralo se naizmjenice malcoma bowiea i vii. seminar, ali dobro. manjka slika u tom izvještaju, koji je inače sjajan. također si zaboravila ispijanje vina u 'art cafe' miro, nakon kojega su pijaniji bili oni koji ga nisu pili (sana i ramon) od onih koji jesu (marko & moi). te naglu i neobuzdanu strast prema toksičnim sovjetskim kolačićima na relaciji žito-kostanić, uzaludne ekstenzivne potrage za studiensausgabe freuda, mislavovo čitanje kritike praktičkog uma svakog jutra od sedam do deset dok bi mi drugi spavali, nakon čega bi ramon preuzeo mandat. aploudaj slike neke, hebemu.

S. (S. 21.03.2007. 19:19)

· uopće nije bilo zgodnih djevojčica. nevjerojatno, ali tokom pet dana razgledavanja berlina nisam vidio lijepu ženu. a samo večeras u gradu sam se zaljubio tri puta. i berlinčanke nisu vične ajkontaktima. stipe kaže da nisam pohvata kod. ne virujem, to je jedino što znam. ukratko, berlin sjajan, žene nezanimljive. (marko_ko 22.03.2007. 00:31)

· rekao sam da nisi ušao u kod. imam (socio-psihoanalitičku) teoriju o pitanju deficitarnosti berlinčana/ki po pitanju ajkontaktiranja i njoj suprotstavljenoj hipertrofiji takvih kompetencija kod zagrepčana/ki. davno je utvrđeno da je paranoja oblik hipertrofirane semiotizacije, potreba da se kontingentne percepcijske krhotine veže u gusto tkanje značenja. koja su uvijek u neposrednoj vezi s paranoidnim subjektom. praksa učestalih ajkontaktiranje bi bio oblik proširenja erotske sfere trajno moguć samo pod režimom paranoje i njegove potrebe za prekrivanjem nekoherentnosti velikog Drugog. ovo je radna hipoteza ili trejler, ovisno o točki gledanja. eksplikaciju dobiješ uživo. sad će opet netko reć da pretenciozno seremo, ali takvih je uvijek. svatko je upućen na granice vlastitog koordinatnog sustava iskustvene samorazumljivosti. gdje je ta granica porozna ili nestalna, troškovi (diskurzivnog) održavanja vrtoglavo porastu. dok kažeš 'keks'.

S. (S. 22.03.2007. 00:59)

· Vidim, raspoloženje se popravilo ;-). Zgodan foto-album! (DerzaFanistori 22.03.2007. 10:25)

· 'sad će opet netko reć da pretenciozno seremo'. he,he, kaj je svijest o recepciji. je, čitamo vas, i unatoč naziranju označenog (Označenog?), uživamo u lošoj poeziji. Kad jednom uzmognemo, pružit ćemo briljantan i prostački banalan ekskursić Nietzschea o stilu (iz vesele znanosti negdje). Pozdravček (brek 22.03.2007. 11:39)

· ponekad i nepreciznosti urađaju lucidnim uvidima. ovo nije samohvala nego ide breku. brkati psihoanalitički rječnik s (makar i lošom) poezijom je doduše propust, ali bar otvara mogućnost uvidu da psihoanaliza pokušava artikulirati iskustvene relacije koje su prije njezine pojave bile pod ekskluzivnom ingerencijom poezije. rećemo: lucky stike.

S. (S. 22.03.2007. 15:06)

· Super su slike... japijevske :)
Zakon mi je kako svi slikaju iste stvari po Berlinu. Da san znala da ces ic, molila bih te da mi uslikas onaj jedini preostali komunisticki mural na kojem svi plesu i pjevaju, a ispod je fotografija u staklu nastala par godina nakon sto je podignut zid.. ako znas na sta mislim. A mozda si i slikala :) Naime, nama je na tom mistu rikavala baterija od fotica i uzasno mi je zao sta to nemam uslikano.
Glede kave, to ste trebali pit u turskom kvartu, na svim drugim mistima je o-d-v-r-a-t-n-a.
Btw, krasni podocnjaci, kod svih vas :) (Mrtva mrkva 23.03.2007. 00:20)

· Eto! Jos jedan grad u kojega, nakon ovog posta, ne moram putovat:-) (Borut 24.03.2007. 09:53)

· ovdje ima jedna slika koja je najljepsa. to je sredisnja slika reda ge. (olio 25.03.2007. 00:08)

· najčudnija stvar u berlinu je što nema muške gerijatrije. to mi je tek danas palo napamet, 4 dana nakon povratka. osim onog židova na kreuzbergu, al' on je vječan, tako da izmiče... kao juliette binoche u "plavom"... kao ronaldo u prvoj sezoni u barceloni... kao mišo na poljudu '93... kao brechtova sobarica u danskoj '34... (marko_ko 25.03.2007. 03:53)

· lipo izgleda. :) (pomich 26.03.2007. 16:06)

· ¸ (° 26.03.2007. 21:03)

· super mi je e3. (vilenjak 26.03.2007. 23:42)

· vjekice, bome, je, dobro je pobić, lipo te osvježi.
flf, sad bi ja trebala reć da sam u turbulenciji shvatila da sam sretna šta sam živa, al iako jesam, neću to reć jer je lejm (šta znači lejm?) nego ću reć da me živciralo šta sam u toj situaciji bila nemoćna išta poduzet, al istovremeno i me radovalo jer sam imala savršeni excuse za opustit se i kesit u tavanicu/strop avijona i mislit ništa ja tu ne mogu. ne čini mi se jasno ovo šta sam napisala. al pilot se zva wagner i (jel wagner? saće ispast da sam opet falila) i kad je počelo drmat krenija je naširoko i cilom dužinom trupa pričat kako će to lipo proć i di je on to jutro još letija i kakvo je vrime u minhenu i štajaznam sve ne, a to da bi nas ka smirija, al meni je zvučao ko da zna da ćemo poginit al eto ne želi masovnu paniku u svojim zadnjim trenucima pa serucka ekipi preko razglasa. ustvari, kako lipa smrt: srat kvake (ajme rječnika!!) gomili bedaka koji uopće ne znaju da će umrit jer ćeš (dobro, ne baš svojom voljom) ti srušit avijon za koji minut!
brek, da sam filozof potegnila bi neku filozofsku uporedbu hegel-kant, al na to ću se vratit kad pročitam tatine knjige.
vilenjak, ma berlin mene podigne svaki put (2/2) izgleda. a šta se tiče e3, svi ostali misle da na njoj izgledam ko da imam neku bolest, psihičku.
pirueto, i ja se pitam. valjda mi se jednostavno nije dalo. i ti air su mi neki ako misle da ću ja njima na koncerte ić u one dane kad h oni zakažu.
stroke, jel to sad moda ostavljat meni spotove na blogovima? ako je sviđa mi se.
stipe, štaću tebi pisat, volim šta si se pojavija tuder i šta si lipo nadopunija izvještaj.
marko, jebenlitisriću, u berlinu nisi vidija lipe žene? a ja? mene uvik zaboraviš!
DerzaFanistori raspoloženje stabilizirano. hvala.
mrkvo nisam uslikala taj mural. pače, malo smo mi berlina uslikali, dobili smo i pritužbe od pante (to ti je jedna cura koja misli da može nama davat pritužbe šta imamo malo berlina po slikama!). al bogamu da japijevski! to valjda zbog sakoa. kako god bilo, ovo mi je prva vijest takve vrste. ah, blog je divno misto za razmahat svoju narcisoidnost!
borute, ali u berlin obavezno valja otputovat ako se ikako može.
olio, ti si novi, a koji si? jesi li možda zainteresiran za momka sa srednje slike reda ge? oprosti ako sam indisketna.
pomice, hvala :)
povlako ; tvoj mi je komentar gotovo pa najdraži. (Rusulica 27.03.2007. 02:59)

· Tek sad sam malo pomnije razgledavao slike pa sam skuzio da jako dobro na njima izgledate i to narocito kad ste skupa... Podsjecate me na neki bend, nešto, jako stajliš... (eugen 27.03.2007. 13:15)

· recimo prva slika u retku c djeluje jako lajbahovski... ;) (eugen 27.03.2007. 13:19)

· ta slija nam je omot za 2gi alum, a tim komentarima si prodro u samu srž našeg bitka, ako se stipe ne usprotivi ideji da ga za ovu priliku sagledamo kao zajedničkog. (Rusulica 27.03.2007. 21:11)

· Krasni su ti muški prijetelji! I nijedan ti nije pokušao...biti momak? Ili je barem latentno? Ista asocijacija pade mi napamet kao i Eugenu, ah kolektvNo NEsvjesno...

p.s. k2 slobodan? ;) (vadimastok 27.05.2007. 15:11)

Nema komentara:

Objavi komentar