subota, 23. lipnja 2007.

i tako ja sinoć bila tolko uznemirena da me sve psihosomatski svrbilo i bila sam jako uznemirena pa sam popila tabletu za smirenje pa sam jutros povratila doručak pa sam zaključila da ne mogu ja više stat u zagrebu nego idem prvim vlakom u split.


hrvatske željeznice su super firma. planula je neka lokomotiva na pruzi pa smo imali zastoj, al kako ja već otprije znam da su oni super firma, to sam skroz očekivala pa se nisam previše uznemirila. trebali smo jednu dionicu puta ić busom al ipak nismo jer su hrvatska policija i hrvatske željeznice brzo i stručno obavile posao očevida i raščišćavanja pruge, kako nije propustila napomenit mlada stjuardesa u vlaku. a bila se sva uzbudila, bilo ju je milo gledat, znate ono kad je neka frka il strka pa si onda sva važna jer si ti tu neki autoritet i iako nemoš sama maknit goruću lokomotivu s pruge, moš se šepurit među putnicima jerbo si djelatnica hrvatskih željeznica i službena osoba i moš hodat brzim korakom po vagonu.
e, a u tom vagonu je, osim hrpe dice šta su cilim putem kričala_

nadomak splita, nakon zastoja i 6 sati puta
dječak: mama, kako smo brzo stigli!
mama: brzo?
dječak: vlakom. kako smo brzo stigli vlakom!

_bio i neki postariji čovjek koji je, oduševljen šta je naišao na još jednog postarijeg čovjeka, s njim uglas raspredao o, štajaznam, rodoslovlju, ratovima i inim temama (trudila sam se svim snagama da ih ne čujem). pa kad je jedan od njih konačno sišao mislila sam da ću uvatit malo mira al ne, ovaj drugi je uvatijo zašprehavat dvi dankinje na ja tarzan ti đejn razini, isto sve tako uglas ko da smo na gumnu a ne u vlaku, i ja sam cilo vrime raspaljivala diskmen u sav glas i bilo mi je muka od puta.

onda sam došla doma putem uz more, pa sam vidila kolko je lipo i doma odma nagovorila sestru da amo se okupat kad nam je ionako u kvartu. ona je pak tila otić popit koktel jerbo je čitala u novinama "globus" o tome kako mladi piju koktele. pa smo odlučile to dvoje spojit u jedno, nabacile haljine (ja sam ostala u svom urbanom i izgužvanom punom otfitu: haljini spuštenoj do struka i time pretvorenoj u suknju i gore košuljici bez rukava i grudnjaka) (ostala sam i u ful make upu kojeg sam si natandrčila ekskluzivno za prigodu putovanja vlakom, i kojeg sam si doma još malo intenzivirala.) i u jedenajstipo krenile na kupanje.

pješačimo do bačvica.
ja: jesi ti to stavila parfem?
sestra: je.
ja: ali sad ćemo se utoćat u more!
sestra: pa šta? ovo je večernji izlazak, morala sam se uredit.
ja: ali sad ćemo se utoćat u more.

na bačvicama smo elegentno i filmski ušetale u more dok su nam ususret hrlili vali okupani svjetlom reflektora. onda smo se utoćale. onda su nam uletila neka dva tipa, pri čemu je jedan bija pasivan i samo figura sa strane, a drugi nas zašprehava. al je bilo očito da ga samo želi umočit pa smo otplivale dalje.

dalje su nam uletila još dva tipa. opet je jedan ka figura sa strane a drugi govorija. to je biće neki običaj il navada među mladićima kad bare dva na dva. e, al ovi su bili pristojni i niti jednom nas gestom niti riječju nisu zabarili, pa smo pristale s njima otić popit piće. al su oni na kraju ipak išli u klub na drugi kraj grada a meni se bomen nije dalo. a i bilo je upitno kolko su oni nas to ozbiljno zvali a kolko su nas tili odjebat kad su nam na obali vidili cjelovita tijela.

pa smo se tako nas dvi mokre kose, isprane šminke i parfema, a sestra k tome i mokre guzice na haljini i sisama jerbo nije ponila rezervni kostim, uputile ka obližnjim mondenim kafićima. pa smo ka odlučile ipak ić doma jerbo da je to odveć mondeno za nas. e, al tu nastupaju polugole plesačicekoje su plesale u jednom klubu pa sam ja u najboljoj maniri svoje biseksualnosti nagovorila sestru da još malo pogledamo, i još, i još, i na kraju smo ušle unurtra popit koktel. ja sam pritom načinila prvu prilagodbu koja se sastojala od otkopčavanja jednog botunčića na košuljici e ne bi li mi izvirija bokunić (=komadić) sise pa da ne bude problema pri upadu. malo su nas odmjerili, al kaže sestra da su nas zbog mog bokunića sise pustili unutra.
drugu prilagodbu sam napravila kad sam odrolala haljinu put gore i pretvorila je iz suknje opet nazad u haljinu i skinila košuljicu, jerbo haljina ima seksi dekolté. tu sam operaciju napravila naočigled svima, kod šanka u redu za koktel.

naglasila bi da je izlazak u mondeni bar koji nema veze s mojim stilom života jako opuštajuća stvar i nudi jako dobar provod, jerbo me ništa tamo ne dira na osobnoj razini (obično me samo tjeskobno stegne u stomaku, al sad ni toga nije bilo). nema nikakve šanse da sretnem nekog ko me zna, nema pritiska da znam riječi svih pjesama jer nije to slušaona off popa di bi si teoretski mogla nać partnera koji sluša isto šta i ja pa moram bit dotjerana al da se ne vidi da sam se dotjerivala. a ovde samo ušetam i kuliram, nema boljeg.

kvragu, misla sam da ću dok napišem post već prestat štucat

pile smo mai tai i zombie. ja sam tila mai tai jerbo sam to vidila u nekom filmu. al kad je on to smućka nismo znale koji je koji pa smo pile koji nam se više sviđa. nadam se da sam ja pila mai tai.

maleni update:
sinoć sam zaboravila ispričat ono o sandalama i trapericama, a to sam si zacrtala da ću pitat svoje čitatelje, jer će vama možda bit jasno. sinoć sam vidila dvije skockane cure, obje u uskim trapericama i u zlatnim sandalama čiji remenčići sežu i do poviše gležnja. traperice su bile ugurane u sandale. naglašavam da se ne radi o čizmama, već o sandalama. kako sam na takve slučajeve nailazila i u zagrebu, pretpostavila sam da se radi o raširenijoj pojavi odnosno modi. o kojoj ja nemam pojma. jel ko ima pojma koja je modna kuća lansirala trapke-u-sandale look?

- 01:26 -

· Nisam još imao prilike vidjeti taj novi ludi modni uzus, al ne dižem, bogami, više obrvu.

Ta, strahotno povodljiva, jeftino pomodna čeljad voli natufkavati odjeću.
Mislim da korijeni tog neukusa sežu u zlatno doba srbijanskih "dizelaša", turbo foklera s početka devedesetih, koji su bili poznati po, između ostalog,
naguravanju ruba jakne (ponekad i pernate, što je divljenja vrijedno)
u hlače (donje dijelove trenirke
).
Enough said.

Vrlo lijepa slika u kadulji (žavijer 24.06.2007. 02:40)

· dobra ti je sestra (Bbop: Uskrsnuće 24.06.2007. 13:20)

· Ajme, da rebatinke u sandale, jedva cekam to vidit na nekome :))))))
Blago ti se, ja pucam po savovima i jedva cekam kad cu otic doli (za tri sedmice, brojim)... e da, super slika u kadulji na rivi! (Mrtva mrkva 24.06.2007. 22:45)

· A imate li u Splitu one specijalne kadulje, što je zovu divinorum? Ako da, donesi, zauzvrat te vodim na finu večeru... (vilenjak 24.06.2007. 23:28)

· Zombibop, ne budi brezobrazan. obje su dobre. pa pogledaj samo zadnju sliku kako je šesna ta naša mala Rusulica. ko olivudska diva tamo neka. (stroke 25.06.2007. 11:25)

· nek stavi sliku seke, pa ćemo vidit. obećajem pošteno suđenje (Bbop: Uskrsnuće 25.06.2007. 12:37)

· jeste, bbop, obje su krasne. i kaduja je krasna. rivu još nisam vidjela. za dvadesetak dana. (joakim a ne boca 25.06.2007. 14:51)

· sve si bolja i bolja. ne mogu naći riči kojima bi opisa smijanje koje me uvatilo kad sam pročita pasus o stjuardesi. je*ente bože. LOL na entu.
idem te preporučiti na jedno misto. ;) (Sadako's apprentice 26.06.2007. 16:51)

· :D
obozavam stjuardese
upravo sam shvatila da sam otprilike 0.3 sekunde razmišljala je li stjuardesa ili stujardesa
to je previše.

očale su ti super (cetiri piruete 26.06.2007. 18:07)

Nema komentara:

Objavi komentar