srijeda, 27. lipnja 2007.

još uvik u splitu liječim živce, samo sam sad tome dodala još i liječenje od alergije koja mi je poharala moje nekoć mlado i lijepo tijelo. od sunca il šporkog splitskog mora. pa ti odi glumatat po splitu da si u nekim mondenim banjama il toplicama, je kua! pa me sad sve svrbi, a uz to i struje nestane tuitamo, i to baš kad odem po apoteke po termalnu vodu pa mi ne mogu naplatit. termalna voda, to je kad farmaceucka industrija ulije vodu u bocu i ludo je naplati, pa me time uvjeri da će mi to pomoć kod alergije, nadražene kože, pelenskog osipa, i slično. najbolje je to šta termalna voda rješava i psihičke probleme, npr. mene uvik riješi nervoze koja mi se javi kad recimo razmišljam o bubama pa me sve počne svrbit.

ruke i noge mi izgledaju ko da imam pelenski osip, pa sam se odlučila preventivno ne kupat i ne izlagat suncu. pa mi je danas konobar u fife reka da šta san bila. a nisam ja kriva. al bar mi neće koža ostarit prije vrimena i kad budem baba biću sva glatka i mlada. ali, bome, nisam sigurna da će mi to baš pasat, evo i sad imam dvajsšest, a ono mi daju trinajst, i ja se nikako ne mogu nosit sa tom svojom pretjeranom mladosti.

evo naprimjer jučer na bačama, mama i ja u moru polegle na štramac (=luftić) klaparamo nogama i idemo livodesno. kad ono ja primijetim da nas prate il da kažem vrebaju neka dva muška, jedan puno stari pohotljivo drskog pogleda, a drugi puno mladi drsko pohotljivog pogleda. i čim sam ih spazila, ko prava kapetanica štramca dam kurs mami, idemo nagli manevar, okretanje za 180, i dođemo tako nas dvi licem u lice s njima (a ne više guzicom u lice). i kažem ja mami al onako da me oni čuju

ja: ovi cilo vrime plivaju iza nas i gledaju nam u guzice. idemo sad mi malo za njima
(tu nastupa još jedan manevar)
pa ćemo mi njima gledat guzice.
stari: he hee, pa..nisam ja...to je mali...znate...on me nagovorija.
ja: blago tom malom kakav odgoj dobiva od tebe.
(kad prezirem nekog starijeg od sebe dajem mu ti, obavezno)
stari: ma ne..to se ti njemu sviđaš.
ja: sviđam? mali, kolko imaš godina?
mali: sedamnajst.

tu smo otplivale tj odklapale dalje. još sam čula staroga koji se nešto junači da šta se javljam sa svojih trinajst godina. kaže mama, ajd, skinuli su ti točno pola.

na obali sam ih vidila sa ženom/majkom. kako ih u moru uopće nisam oprala kako spada, došlo mi je da joj upadnem i obavijestim je da je njena stvar ako joj ne smeta šta njen muž gleda drugim ženama dupe, al da svakako mene smeta kad sam ja, odnosno moja majka ta druga žena, i da kad već nije na njoj bilo da si odgoji muža, a ono je bar mogla odgojit sina i poučit ga pravom pristupu ženama, šta ni kod jedne vrste (žena) koju ja znam nije preko guzice.



a da bi bolje razumili koja je donja dobna granica pretendenata na moju osobu i tijelo, evo još jedna ilustracija:


ilustracija: djeca koja bi mi po godinama mogla bit djeca oblizuju se pri pogledu na mene (desno: detalj).


a u marmontovoj je sestri

na ilustraciji: sestra u marmontovoj

uletio neki tip i rekao joj bonjour. to nije pošteno da meni upadaju tipovi tako da mi gledaju dupe, a njoj tako da je učtivo pozdrave na francuskom. jel ja nešto radim krivo?

- 16:04 -

· Sve tri ste šesne. Ima li u St više takvih kao vi? ;o) (vadimastok 28.06.2007. 08:55)

· je baš ste šesne. sad mi fali split kad vas vidin... eee. (herattik 28.06.2007. 09:43)

· nećeš ti bit sva glatka i mlada kad budeš baba, nego će one koje su stalno u solariju bit sve nagrišpane kad budu imale 35. Postoji razlika, a ta je da će prije doć vrime kad ćeš (ćemo) im se moć smijat u facu :D (Tenchee 28.06.2007. 20:20)

· sestro ove blogerice, hoces se udati za mene :) (deedar 29.06.2007. 01:22)

· Ova zadnja dva posta su zaista briljantna u svakom pogledu... (eugen 29.06.2007. 10:42)

· Mislim da ustvari želiš govoriti o novoj rivi, ali ti je bed da se ne uklišejiziraš.
Divne su ti fotografije i ja da se ženim bih ženila tebe, a ne sestru. (Hopey's Inn 29.06.2007. 12:25)

· Bok, apropos komentara da si jadna jer ispravljaš poznatu opaljenu na blogu-kužim tvoju reakciju jer i meni nije jasno kako netko tko ima književnih ambicija (vidi suradnju s mraovićem) može pisati ču,čemo, češ i slično.Jao, bole me oći! (skinny 29.06.2007. 15:12)

· riva izgleda usamljeno :(
(ah, baće! more! jedva čekan doć doma. još 2 tjedna..) (*liliu 29.06.2007. 16:17)

· Vidiš, i mene prije par tjedana spopala alergija, a inače nisam nikad imao problema s takvim stvarima. Jednom sam sanjao da su mi noge pune žuto-crvenih mjehura iz kojih izlaze nekakve živine (možda su mi to bila djeca, kao što ona odvratna vrsta žaba drži svoje mlade u rupicama u leđima) - e to je izgledalo otprilike tako, samo što ništa nije izlazilo van. Bar ne prvih par dana. Uglavnom, ja se mazao Kamagelom, kremom na bazi kamilice, i to je recimo pomoglo. (Oto 29.06.2007. 16:31)

· svima hvala na komentiranju, evo me nazad u zagrebu i split i meni jako fali, tamo sam se svako jutro budil asretna šta se budim :o :D na komentare više volim odgovorit na vašem blogu, ali sad sam dosta zaposlena pa ne stignem.
komentirala bih anonimce:
skinny, nisam vidila ko me je i di nazvao jadnom zbog tog komentara. nisam nešto nabrijana na blogovske okršaje; napravila sam to ustvari ponajviše zbog sebe - da je mogu čitat tečno, a ne se spoticat o pravopis :)
oto, joj, znam za te žabe i uvik bi me zasvrbila koža kad bi gledala u njihove fotografije, s budućim punoglavcima u koži, uhhh!
deedar, sestri sam proslijedila prošnju (ako je takvo što moguće) ali moraš ostavit neki kontakt, možda se malo i predstavit, i tako.
eugene, helou, vidimo se sutra u kpu di ćemo se raskalašit u goranovu čast! (Rusulica 30.06.2007. 00:46)

· kao što sam rekla, vidjet ću rivu za 3 tjedna maksimalo. ali ne čini mi se onoliko ružna koliko se priča. a vas tri ste lijepe, da. što je najgore, vjerojatno bih i ja vam gledala guzice. ali ne tako primjetno. (joakim a ne boca 30.06.2007. 01:41)

· i ja sam postala jako osjetljiva na sunce, strasno! zato sam se sklonila u sjeverne krajeve ..! (LittleMissG 30.06.2007. 09:28)

· seka prodana! Zombibop se nije javio. (stroke 30.06.2007. 14:38)

· eeej! kako nije! još u prošlom postu. a ovaj šta odma nudi brak je sumnjiv neki. i dobra roba mora da se proba :D ja bar imam dobre preporuke, JEL TAKO STROKE? (Bbop: Uskrsnuće 30.06.2007. 21:10)

· tako je brate. a čije? (stroke 01.07.2007. 19:38)

· aj ne pravi se blesav. uostalom, mama kaže da sam njen jedini i najbolji sin (Bbop: Uskrsnuće 01.07.2007. 21:41)

Nema komentara:

Objavi komentar