subota, 16. lipnja 2007.


skica za portret

svaki put kad pogledam u ovaj kalendar slijeva pomislim da uzorak koji tvore datumi ima neko značenje (čitala sam opet newyoršku trilogiju). glupača. a možda je baš u tome stvar, šta znam da ih ja pišem al i dalje virujem da pritom nehotice slažem neki kurčić koji će imat značenje.

skica za umiranje
sjedim, zurim u svjetla sjever - sjeverozapada i mislim se bil bilo dobro da tata dođe po mene i kako bi to izgledalo i bil se moj duh filsmski posjeo na rub kreveta pa onda izašao kroz prozor. pitam se nadalje šta ako zabrijem da sam umrla i da mi duh izlazi kroz prozor pa se onda strmopizdim dole s petnajstog kata. zato sam odlučila kad umrem sić dole liftom, za slučaj da samo brijem da sam mrtva.

skica za scenarij

djevojka i mladić su u vezi. oboje su mladi, lijepi i uspješni, a ona je uz to malo naporna (ženski naporna, rekli bi politički nekorektni ljudi i žene) al on joj popušta jer je mlakić i jer je, jel, voli.
e sad, ona ima tu svoju plišanu beštiju, čiji je lik nastao po uzoru na mog čupavka, pa je radno ime beštije čupavko. ona čupavka svud voda i inzistira da mu mladić da pusu prije spavanja, da ga upozna ga sa svojim roditeljima i postavi i za njega mjesto za stolom prilikom romantične večere za dvoje. i sve u tom stilu. mladić, naravno, tuitamo popizdi, na šta se djevojka, naravno, rasplače i tolko je neutješna i on tolko ne zna šta bi s njom tj njenim suzama da na njen zahtjev da se ispriča čupavku, to i napravi i, nravno, pusti ga da tu noć spava s njima u krevetu.
ova skica za scenarij nanosi mi osmijeh na usne.

ilustracija: čupavko se upinje vozit moju biciklu. bar se nadam da je to ono šta radi.


mislav u zadnje vrijeme puno uči u nsb-u.
ja: koja ti se cura to sviđa u nsb-u, a?
mislav: nikoja.
ja: ma daj, neću nikom reć.
(pauza)
mislav: hayek.
ja: to joj je prezime, jel?
mislav: je.
ja: jel salma?
mislav: ne, fridrih.

- 03:19 -

· kako reče naš narod, slika govori više od hiljadu riječi. kak su tu dvi slike, ovo ča slijedi će bit samo jena mala elipsa.alora, nikidan san u novinami vidija sliku od Salme ka je noseća, ali ne spodoba tako, nego više ko da je dobila jeno petnajs kili ukrasa ki su njoj proporcionalno šli u cice i trbuh u omjeru 4:9 (dvi kile su šle po po u svaku nadlakticu) i više od po ure nis moga obrnut stranicu, baš me omađijala (bi reka stari Sokrat).

p.s. a za nesriću ka preferira starega fašista pred ovon milinon, jena inf.-danas san baš kupija espig-andersena.o trampi meremo pregovarat (brek 16.06.2007. 16:52)

· siroti medo. uvijek sam govorio da nevidljivi prijatelji imaju jednaka prava kao i vidjljivi a nitko me ne sluša... i eto tragedije. (vilenjak 16.06.2007. 18:17)

· nikad nije kasno da ti kažem da te volim čitati :) (rutvica 16.06.2007. 23:18)

Nema komentara:

Objavi komentar