četvrtak, 3. svibnja 2007.

preuređujemo banj.
(banj=kupatilo, kupaona)
preuređujemo banj jer nam treba para pa ćemo iznajmit pola stana ljeti turistima jerbo se fala bogu naša nekretnina nalazi u turističkome gradu s ganjc novom turistički atraktivnom rivom. pa ćemo odvojeni banj i odvojeni zahod pretvorit u dva toaleta, jedan za nas, jedan za turiste.
jako sam se radovala radovima koji su na kojih tjedan dana trebali ostavit stan bez kade pa bi se uzbudljivo polivali na balkonu vodom iz kante. pločice su naručene i eno ih peku se, kada i lavandinčić
(lavandinčić=umivaoničić)
su kupljeni, ali wc školjka još nije. to zato šta sestra i mama (koje su voditeljice projekta, a ja se još provlačim) još nisu sigurne postoje li odgovarajuće cijevi u banju za stavit wc unutra. tako je moguće da sve srušimo i ništa ne možemo napravit nego sve vratit kako je bilo.

e, pa se krenilo tražit nacrte. pa se zvalo morh jer je ovo vojni neboder. pa su rekli tražite poručnika h. al do poručnika h. nikako doć. zoveš jednoga, taj kaže treba vam poručnik h, zovite tuitu. pa taj drugi kaže je, je, treba vam poručnik h., spojićuvas. al nikad ne dođeš do poručnika h. on je ko zamak u kafkinom romanu.

pa smo zvali konstruktora jer može bit da su i oni (ko i bilo koja druga firma) gradili neboder. to vam mogu vjerno prenit jer je dopalo mene, a dopalo me jer sam ja pr u obitelji. kad god triba iz kurtoazije i ljubaznosti zvat rodbinu il znalački i s manirima preuzet poziv od svojte
(svojta je ona dodatna obitelj koju dobiješ kad se vjenčaš)
to dopadne mene jer sam ja najbolja u tome i meni to najmanje teško padne. pa me dopalo i zvat konstruktora.

ja: dobar dan blabla neboder naadresi blabla preuređujemo banj trebalibinam nacrti.
prva gospoja: čekajte spojićuvas.
instrumental: tralala tralala
druga gospoja: halo izvolte.
ja: jel vam rekla kolegica il da opet..
druga gospoja: ajte opet.
ja: bla neboder blabla preuređujemo banj trebalibinam nacrti
druga gospoja: samo malo.
instrumental: tral..
treća gospoja: izvolte. halo?
ja: e, dobardan. preuređujemo neboder blabanj nacrti
treća gospoja: gospođo,
( :D )
ne postoje nacrti za ništa starije od petnajst godina.
ja: a jeste ga vi gradili uopće?
treća gospoja: a, ne znam to. ovi svi šta su duže u poduzeću spojili su vikend s praznikom pa mi nema nikog ovde ko bi to zna.
ja (jerbo sam učtiva i kurtoazna): fala vam lipa stojte mi dobro adio.


još ne znamo ko je gradija neboder, al smo sistemom glasina doznali da lavčević sigurno nije. to nam puno pomaže.

trenutno se sve naše nade oslanjaju na nagađanja moje sestre koja se izučava za arhitekticu. ona tvrdi da mora postojat debela cijev u banju jer bi sve drugo bilo nelogično i nevjerojatno.
mama je išla tolko daleko da kategoričkiki tvrdi da bi svako ko kupi stan trebao dobit nacrt istog

mama: na formatu a4, di se vidi, di će stručnjak vidit..
sestra: nacrt se ne dobija u formatu A4 nego u mjerilu.


sljedeći korak nam je stupit u kontakt s državnim arhivom u zagrebu, možda bi tamo trebalo postojat sve važno za državu. ko šta je naš neboder.

***

ja: i one su samo kad je doša papa izašle. ne bi im ja ni to dala! akos karmelićanka ondas karmelićanka!
mama: mislim da su klarise. al ti bi se stvarno trebala prestat nervirat oko svega.***

evo me dakle tu u splitu došla sam proslavit još jedan praznik u krugu obitelji. ovaj put na marjanu nismo žnjopale šparoge nego šećernu vunu jerbo na praznike (i na sreću) nas djecu veseli pravitelj šećerne vune koji uveličava svečanosti po gradu. to je razlog šta ću ostat ovde do svetog duje.

(kad god napišem "odnosno" sjetim se svoga prijatelja marka. nas osim prijateljstva povezuje i to šta nam je u djetinjstvu bila problematična riječ "odnosno" kojoj nismo znali značenje. to je prva riječ na kojoj sam vidila da je jezik nešto odvojeno od mene. sve prije toga mora da mi je bilo pokazano i opipljivo (tipa stablo dida govance) al je na toj riječi jezik zaškripao i trebalo mi je objašnjenje, a nijedno koje su mi dali nije mi tu rječ do kraja uspijevalo objasnit. odnosno. dugo sam mislila da znači "i".)

***

ja: mama, kako sam ja reagirala kad se sestra rodila? jesam li uopće kužila?
mama: ne znam al sam te zatekla s batićem za meso kraj njenog krevetića.
ja: šta sam s njim namjeravala?
mama: ne znam, al sam ti ga uzela i spremila ga nazad.***

trenutno osim šta izbjegavam sunce i artičoke (napisah li već da je u nas nacionalni praznik kad artičoke procvjetaju jer ih mama i sestra ljube žarkom gastronomskom ljubavlju?), opskurnim metodama uklanjam vosak iz ušiju, pregrmljujem sporadične padove volje za životom i igram badminton,Image Hosted by ImageShack.us mučim se prevodeći egipatski film s francuskoga pa mi je palo napamet zabilježit kako sam u tuškancu na nekom filmu vidila prijevod grammar schoola. koji je glasio "gramatička škola". kako to čak ni moju sestru koja je inače pravi živac nije iznerviralo, zaključila sam da će pravi prevoditelj u prijevod namjerno ubacit neku šesnu pošalicu koja će razveselit narod. ja možda odem tako daleko i uspijem u titlove ubacit čak i pozdrav obitelji. znate, onako ko kad se tv voditelji u filmovima počešu po lijevom uhu, šta znači nešto kao dragi, evo radim taj blesavi pokret kako smo se jutros dogovorili, kako bi ti znao da te ja pozdravljam, hihi, a niko u zemlji ne zna da sam te ja upravo pozdravila, hihi. a saću te odma nazvat da vidim jesi vidija kako sam te pozdravila.
hihi.

- 19:12 -

· fora mi je ta igra sa reketom i pernatom duguljastom lopticom, a pouzdano znam da je dobila ime po Blakeu Badmintonu iz serije "Dinastija". (stroke 03.05.2007. 20:21)

· ja po dosta tih blogi gren i uglavnon mi vajk slučajno pade na pamet pensir da bi forši tribalo ukinut i teoretski blog jer uvako miljuni ljudi, dosadnih i neinspirativnih troše bogu dane i nula-jedinice. ali kad dojden ude, vajk se predomislin. e sad, kako je to statistički (pa ondak i ontološki) zanemariv dio, biće da je stvar u fameji i talentu za prikazat je. jako lip izvještaj z lipin slikami lipih mladi (genitiv od tebi omiljenog nominativa 'mlada'). fali šinjora Goldie, al bu i nje, ča ne? Pozdrav (brek 03.05.2007. 23:06)

· da batićem za meso..
svako toliko se sjetim batića i umrem od smijeha
* (vilenjak 04.05.2007. 13:46)

· sad mi je tek postalo jasno da moju ozbiljnu bračnu ponudu, štoviše više njih, nisi baš odmah odbacila samo zato što si učtiva i kurtoazna..možda bi se i ja triba počet baviti alternativnom medicinom, ali ne znam bi li mi i to pomoglo... (funnylittlefrog 04.05.2007. 14:05)

· uf, više nikad neću moći čuti hihi bez da se sjetim ovog sa "tv voditelji u filmovima", ajme! ...hihi :-)) (DerzaFanistori 04.05.2007. 22:42)

· izgledas mi ko snjeguljica :) (cetiri piruete 05.05.2007. 12:03)

· za boga isusa, haahaha, batić :D
nego, od tog vađenja voska nema ništa, može ti samo upasti garež u uho i spaliti ga :P
cetiri piruete ima sasvim pravo, izgledaš ko snjeguljica. snjeguljica koja igra badminton... (?) (Sadako's apprentice 06.05.2007. 14:27)

· Ja sam jednom čitao neki roman u kojem su frazu "let's cut the crap" preveli kao "prerežimo govno".

Nego, deder pojasni malo onu metodu uklanjanja voska (depilacijskog?) iz ušiju, izgleda zanimljivo. (insane_cobra 06.05.2007. 14:44)

· >>još ne znamo ko je gradija neboder

pogledaj u lijevi donji kut nebodera. Možda naiđeš na ceduljicu tipa "Made in China" (Trenk 07.05.2007. 11:46)

· Hehe, u ovim elementima suvremenog plesa ti se haljinica prilično zadizala, vidim :)) Inače, nevjerojatno je to s nacrtima, da ih nema, a ni da se ne zna tko je zgradu gradio. Baš blesavo, totalna neodgovornost. Hajde, nadam se da će sa cijevima biti sve u redu na kraju i da ćete svoj turistički plan moći provesti do kraja u djelo :)
A gramatička škola - loool : ))) (KinkyKolumnistica 08.05.2007. 14:39)

· prije svega, danas sam i ja ležala sa tuljcima u ušima. ta mala sranja koštaju 38kn u deemu. ali, kao, sada nema više pritiska u ušima. pročitala sam na uputstvima da je moguće da će mi se spavati poslije i, naravno, uvjerili su me u to. i to baš prije nego sam počela spremati neko izlaganje za sutra. nda. i što sam još htjela reći... aha. sviđaju mi se te razmjene rečenica između majke i tebe. u jednom od star warsova su preveli ˝luke, i´m your father˝ sa ˝gledaj, ja sam ti otac˝. :D (joakim a ne boca 11.05.2007. 00:51)

· bila si na svetoga duju doli, mrzin te! i jela cukar vuneni!!! i stavila slike!!! grrr!
ja ni rivu nisan vidija još, samo crno-bilo-novinsko-zrnato low-res sranje...:( kakva je tebi, meni pari užas. eto, g!nj do slijedećeg g!nj. * (herattik 12.05.2007. 10:56)

· Onaj intermezzo s karmelicankama je genijalan, iskidala sam se (Mrtva mrkva 13.05.2007. 00:42)

· boli me glava danas. mrzin kad okrice vrime. boli me tako da mi sijeva u sljepoocnici i zatvara bol livo oko. a sad vijesti iz zemlje. moja prija je svog mlađeg bracu opetovano pokusavala bacit u smece. ja san najmlađa pa se ne sican jesu moje samnom to pokusavale. al se sjecam da su mi podvaljivale mineralnu umisto špinske vode. pa bi od iznenađenjca trzla rukom i nalila mineralnu u nos. :češkam se po nosu, znaš to znači ono šta znaš da znači: (pomich 15.05.2007. 16:49)

· s čekićem za meso... dobra... ja sam brata htjela bacit kroz prozor... :) (4pištolja 15.05.2007. 19:08)

· uzitak te je citati :) pozz (come in and find out 16.05.2007. 15:13)

· ubaci i pozdrav blogerima. što me sjetilo kako je neko vrijeme na forumu pisala psihologica iz big brothera pa joj nisu vjerovali da je ona i onda im je obećala neke tajne signale/riječi/fraze koje će ubaciti u live emisiju i stvarno bila ona. kasnije je dobila otkaz. ne znam jel to povezano :D :D (anspik 17.05.2007. 14:47)

· ajde, ajde nije ti toliko dobar post da mi zadovoljstvo traje misec dana. Amo nešto novo, linija si od mene... :P ;) (herattik 21.05.2007. 11:05)

Nema komentara:

Objavi komentar