subota, 14. travnja 2007.

odma na početku obavijest: ko je u prilici i nije ga strah nek pođe pogledat bacače sjenki, meni je to bio krasan doživljaj koji mi je skroz naskoz uljepšao dan i evo par dana nakon još predstavu ne mogu izbit iz glave i osjećaja.


lijepo je napisat dio posta koji će drugima bit nezanimljiv da ti sestra ima uspomenu na svoje prvo useljavanje s momkom u stan.

sestra: idemo posli u samobor po fotelje. našli smo preko oglasnika dvi fotelje za sto kuna. ljubičaste.
ja: morate ih raskužit.
sestra: je, ja ću ih raskužit.
ja: pa oćete šta stavit preko? nemoš ti to tako dobro raskužit.
mladić:možemo najlon, da simulira kožu.
ja: kako će ti to najlon izgledat ko koža?
mladić: ma ne, da izgleda da je ispod koža, jer se kožni kauči prekrivaju najlonom.
ja: ne, opaljene svekrve u američkim sitcomima prekrivaju kauče najlonom. bolje vi stavite prekrivač - možete se i seksat po njemu i sve a onda samo frknit u mašinu da se opere, to je jako praktično i higijenski.


sestra mi se iselila iz doma i ošla ća živit s mladićem na kustošiju gornju. rekla je da ne napišem adresu na blog, da njena dosadašnja cimerica ne zna di treba doć potraživat laptop koji joj je ova ukrala. al kako joj se u neko doba ideja krađe laptopa nije više činila zabavna, mislim da bez beda mogu napisat da je ošla na kustošiju gornju.

sestra: ajme, nisam ostavila nikakvu poruku cimerici, da sam iselila. (pauza) ko je jebe.


taj dan je protekao u pakiranju i prenašanju i čišćenju. kako mene već danima drži neka opaka proljetna slabost, tako sam ja radila one, da budem politički nekorektna, pičkaste poslove tipa pružanje moralne podrške, dokučivanje kako se rastavlja monitor od postolja, i čuvanje stvari dok drugi prenašaju.

rusulica (čita upute o sastavljanju monitora): šta je rear view?
sestra: stražnji pogled. (mladiću) ne sidi mi na kućištu, bogtevidija!
ja: ajme! ajme! stražnji pogled! sad mi sve ima smisla! rearviewmirror! sve ove godine sam volila tu pismu, a nisam znala..
sestra: ja ne znam kako bi ovo komentirala.
ja: ali znam ja da je to retrovizor, samo nikad nisam shvaćala..


ilustracija: ja se preseravam slikavanjem selidbe u odrazu.

mladić: možemo sad kad je sve razmontirano stavit novu grafičku.
ja: kupila si novu grafičku?
sestra: mladić mi je kupija od uskrsnice.
ja: a ti njemu?
sestra: ja nisam dobila uskrsnicu
mladić: i još je rekla da nije zadovoljna.
ja: kako?!!
mladić: rekla je da šta sam joj to kupio, da je ona htjela bolju.
sestra: nije istina!!
ja: kako si mogla? odvratna si!
mladić: da, rekla je da joj ova nije dovoljno dobra.
sestra: nisam!!!!!!
ja: ne mogu virovat!
sestra (plače)ništa za pod zub al dosta imaginarne boli pod njim.
zašto ja nemam doma ništa za pojist osim corn flakesa koje jedem 2puta dnevno pa mi na uši izlaze? je da su financijska sredstva ograničena, al zbog hrane ne bi prezala zagrabit u recimo fond za umjetni zub na vidu (=šaraf), nego je meni nekako omrzla ta hrana, od pomisli na svaku mi je mučno, a samo razmišljanje o hrani na dnu mi je ljestvice, jer ima tolko prišnijih egzistencijalnih stvari za razmišljat o njima, npr. smrt ili vjenčanice; i opsjeda me luđački želja da pobignem na neki otok - pobiću u dalmaciju na sunce na desetak dana, provjerit imaginarnu bol u zubu/bol u imaginarno živom zubu (da, meni je zubar u splitu, prepraktično, al kad me on krpao nakon šta me brod opizdio u glavu pa poznaje situaciju), i jest šparoge. o, kako li mi se jedu sad šparoge. i umak od bosiljka u bočici. al i ja se sitim u ponoć da mi se nešto jede, treba me istuć (ko se javlja?) (i nešto mi skuvat.) (ko se javlja za to?).


jalovo bildanje
jeste znali da ja imam čvršće trbušnjake od mojega prijatelja koji bilda par puta tjedno u svom podrumu?


ja i moje sisice
utoćala sam se večeras u kadu. liva sisa virila je iznad razine vode a desna je bila taman pokrivena do vrha. odavno sam se navikla da mi je liva sisa veća od desne ali me to ipak malo potreslo. naravno, sretna sam šta imam zdrave sise, i šta su tako lipo namištene da ne labambaju ko sestri, i šta vako postanu osjetljive pred one dane u mjesecu kad nastupa mjesečnica i malo narastu pa ih ja tako nabubrele jadnice uzmem u dlan da se malo odmore, i mislim kako je šteta šta nije sad kraj mene neko ko bi im se znao radovat jednako koliko i ja pa da sa mnom uživa. al ipak mi je drago i da sama tako lipo uživam u svojim sisicama.


ženu se ne pita godine. čak i ako ti je majka.
(...)
ja: o jadne li mene, znaš li ti da je mene mama rodila s dvajsedam? znači da ja moram zatrudnit u sljedećih godinu dana.
mislav: a ti je kao moraš dostić, il šta?
ja: pa da, stalno si govorim, ok je, mama je mene s dvajsedam, a kad nu u međuvremenu su prošle godine i sad mi je to pritisak..
mislav: daj, nemoj pretjerivat.
(pauza)
ja: s koliko je godina tebe mama rodila?
mislav: ne znam.
ja: pa, koliko ti sad ima godina, izračunaćemo?
(pauza)
mislav: ne znam.
ja: ček. ne znaš kolko ti mama ima godina? hahahaha, hahahaha, hahaha! otprilike bar?
mislav: pa ne znam, možda pedeset i pet.
ja: pedespet? to znači da te je rodila s trideset i nešto?
mislav: ne, ne, možda ipak četrdeset.
ja: četrdeset?
mislav: je.
ja: to bi značilo da te rodila sa šesnajst, jebote, jes ti normalan? i koji ti je to skok s pedespet na četrdeset? jel imaš ti imalo mozga u glavi?
(vrijeđanje na mrtvo ime. žrtva pada u hilarični smijeh i dobiva neizbježni napadaj štucanja)
ja: ajd pitaj je kad je vidiš.
mislav: možda ipak neću. pogledaću joj u osobnu.
ja: a ako te uvati da joj kopaš po novčaniku?
mislav: reću joj da uzimam pare.

- 19:43 -

· Iako nikada nisam rekao nešto ni približno slično ovome, želim ti tople i sigurne ruke za tvoje sise...Natrpao sam u ipod pjesme Talking Headsa, Boba Dylana, Chicks on Speed, Gogol Bordella, Blondie, The Noisettes...i sada ću cijeli dan razmišljati o sisama, i kako im olakšati život. Eto, ja ne smijem pisati komentare, ne, ne. (Tyler 19.04.2007. 08:49)

· ma smiješ, smiješ. hvala ti na toplim željama! (Rusulica 19.04.2007. 11:18)

· Super post (tzv. dječje radosti = po malo od svega :-))! Zadnja rečenica me rasplakala od smijeha :o) (DerzaFanistori 19.04.2007. 15:58)

· daješ sise u dobre ruke? count me in. (vilenjak 19.04.2007. 20:48)

· heh, ovo s osobnom mi je poznato, tako san i ja prijatelja huškala da pogleda materi u boršu osobnu... na isto se otprilike svelo :) ja sam svoju vidu izbil akikijem voćnim, tako da sad (ako dovoljno dugo gledaš i pozorno) u biti vidiš šofera od imockog, a ne mene. : (vjekica 19.04.2007. 22:22)

· :: krezubica :: (vjekica 19.04.2007. 22:23)

· :D veselo, veselo je sve selo. (ovo me sada podsjetilo na današnju kravarovu provalu koje se nikako ne mogu sjetiti) (joakim a ne boca 19.04.2007. 23:47)

· zanimljivi detalji! samo se ne mogu nikako sitit di je kustosija... (Chicago Chick 20.04.2007. 02:10)

· e, živila ti meni! Nisi biće još skužila ko je? ma nije mi zabavno odma ti reć, pa ću te ipak pustit da se znojiš, ajme da nije onaj, ajmmmmeee da nije bar onaj, ili tako nešto sexy, a onda ću ti reć pa ćeš reć, aa... ti si... sa notom posvemašnje nezainteresiranosti... :D :P
a onda ćemo se dogovorit i za kuvanje i za sise! :DDD (herattik 20.04.2007. 19:06)

· expozicijski gledano, ta predstava čini mi se baš kul. a ni selidba majčinih godišnjih sisa nije za bacit, e. (stroke 21.04.2007. 08:19)

· e, jesi bar pročitala cili blog do prvog posta? ako jesi i nisi i dalje skužila onda ću ti reć! I onda ćeš ti reć: "aa... ti si... sa notom posvemašnje nezainteresiranosti..." :D :D :D (herattik 21.04.2007. 19:37)

· E, citam ovo o rear viewu i imam tocno isti tijek misli kao i ti. Tvoja sestra: "straznji pogled". Ja u sebi: "ma daaaaj, straznji pogled?! rearviewmirror, sad sve ima smisla (a znala sam da je retrovizor)" lol
A sto se majke tice, moja je rodila s nepunih 26. Ja cu sad 27. Ima to neke svoje cari, svaki put kad mi prigovara da sam premlada za nesto i predjetinjasta kazem joj da ni ona nije bila nista bolja kad je odselila 300 km dalje u nepoznat grad s muzem i trbuhom. I onda prestane :) (Mrtva mrkva 21.04.2007. 20:16)

· Hehe, ove crtice tvojih razmišljanja i situacija iz svakodnevice djeluju baš osvježavajuće :) A ovo sa sisicama, hehe, bolje da su u tvojim rukama, nego u rukama nekog bezveznjaka, kad već nema prave osobe u blizini :) (KinkyKolumnistica 22.04.2007. 16:50)

· E sad...gledam ono za laptop, i mislim nesto jel to neka zajebancija il sta?
Maznut nekom latop? Hmm...krasna obitelj :D (KLonZ 22.04.2007. 17:45)

· moje su simetrične. ali zato mi je jedna noga kraća.
jea (cetiri piruete 22.04.2007. 21:53)

· aj dobro onda, recimo i peristil i izviđači! šhut! :D

e i - mrzin podnaslove. al tvoje ne, tvoji su super! ;) (herattik 22.04.2007. 23:31)

· je, ono zadnje, skužila si me brzo. pozdravi i seku i ako ti je toliko dosadno, možeš mi smišljat nazive za odlomčiće! :* (herattik 23.04.2007. 00:06)

· trebala bi naći čovjeka sa većom desnom šakom. Bili biste kompatibilni. (Trenk 23.04.2007. 15:52)

· jel cimerica dobila nazad laptop?
I oni...sta je to raskuzivanje? (marisi 23.04.2007. 19:27)

· jebate (ajme psujem), ako ti nisi zaslužila na a/c, onda ne znam koja osoba je.
imaš talenta za spontano pisanje, i nije mi uopće zamorno ovo čitati.
nemoj se brinuti za asimetričnost. asimetričnost nam daje lipotu. naravno, kad je umjerena. oću reći da ne mislim da si ti previše asimetrična. tj. lipa si.
pas mater, opet sam se uvalia. vi ženske stvarno znate smutiti nekoga. :/

a lipo si sesti kajlu namistila, bljeeee :P :D (Sadako's apprentice 26.04.2007. 01:34)

· dajte mi devizee (ds9 27.04.2007. 03:03)

· pročitala sam ovaj post prije 10 dana i super mi je bio al nisam znala koji dio da komentiram od svega. sad sam ga pročitala opet i dalje mi je super i dalje ne znam kaj bi rekla. ono soupač ti je blog i to :D (anspik 27.04.2007. 18:03)

· jesi živa? opet sam čitao i opet sam se prosvijetlio. * (vilenjak 30.04.2007. 23:21)

· nova vinčanica mi se ćak i više sviđa od one sa avatara..a ni sise nisu loše..btw. vjerovatno se vidimo za vikend, ali javim ti još..pusa (funnylittlefrog 01.05.2007. 14:53)

Nema komentara:

Objavi komentar