ponedjeljak, 9. veljače 2009.

kad sam bila mala valjda sam se toliko protivila ideji da je janko moje dijete i uporno tvrdila da mi je on brat zato šta da je bio moje dijete to bi značilo da mi ga je napravio tata.

iz: psihe analiza


DSC04966


- ona je trudna. jel vidiš ti to?
- aha.
- zamišljaš li ih nekad iznutra? jel ih nekad gledaš očuđeno?
- pa..
- one su nama skroz prirodne, a drugo stanje nam je postalo samo izraz, ali pazi, one su stvarno u drugom stanju! i da dođe vanzemaljac on bi to vidio puno bolje od tebe, on bi me lakše razumio. evo uzmi aliena. tebi je njegov način razmnožavanja sigurno neobičan i gadljiv.
- hm..
- i ako ne kompliciran i intrigantan, a ono bar zanimljiv i čudan. volila bi znat kako je to kad tvoje tijelo nije tvoje. je li to kao kad beba alien uzme tebe za domadara? osvijeste li one ikad u sebi bebu kao nešto izvanjsko pa samim time i strašno jer je u njima. i šta je još gore, jer je dijelom dio njih?

iz: kritika čistog seksa; mediji i higijena; metatijelo; naputak za angažirani odgoj roditelja; razmatranja o iz-rodu; remećenja; rod rodilje



***


sve su mi biljke poumirale (osim one paprati koju ne bi uspila ubit i da hoću, bojim je se jer joj je korjen izašao kroz rupice na dnu tegle i strepim ne da ću jedan dan doć izvana i vidit da mi se ukopala u policu i knjige i da je više nikad neću uspit iščupat, nego da će se to desit dok budem spavala, da ću se probudit i nać njeno korijenje zarinuto u sebe, mene, biljke koja uz to pušta izdanke brzinom prema kojoj su kunići mila djevica, ali te se biljke zbog navedenog ionako planiram riješit)(strahujem da ona to sluti). sve su mi biljke poumirale i bojim se, ako mi igrom mogućeg slučaja dijete bude biljka da će mi i ono umrit. jer ja se ne znam brinit za biljke. (znam da danas postoje rane dijagnostičke metode, ali biljkom se može postati igrom mogućeg slučaja i kasnije. evo, naprimjer..)

iz: razmatranja o iz-rodu


***



više od djeteta želim bend. znači li to da je kultura nadvladala prirodu?

iz: kontekst je zajeban tekst


***


i to je tako nepošteno, to da od sve te moguće djece mi rodimo samo slučajan, odabrani i slučajno odabrani broj. ako neću roditi sve
(ili bar koliko je fizički moguće, ali i tad...)
nije u redu da rodim nijedno. s abortusom se stanje malo pogoršava, ako ne rodiš to jedno ili dvoje, nije u redu roditi nijedno
(iako je u konačnici stvar ista kao i sa svom tom neaktualiziranom odojčadi, svejedno jesu li jajašca bila oplođena i na pola puta do aktualizacije. šta abortus izjednačava s menstruiranjem, a svako menstruirenje diže na razinu abortusa.)
ali ne pričam o abortusu, nego o tome da je tako nepošteno
(nepošteno je i šta svi ne mogu nać seksualnog partnera ali dužnost nam je to i prioritet ustrajno raditi na tome da bismo mogle roditi svu tu djecu)
da su se od sve moguće djece rodili baš martin, emanuela, antonjeta, mirej i luka. i da mi je baš drago šta su se rodili.

iz: razmatranja o iz-rodu; nacrt za dizertaciju o boli


DSC04962

Broj komentara: 10:

  1. Anonimno9/2/09 23:39

    sva rusuličina previranja o sebi u svijetu kondenzirana su u potencijalnoj montažnoj relaciji ovih fotki - subjective shot vs. unattributable shot. da parafraziram lacana: nesvjesno je strukturirano kao film.

    marko

    OdgovoriIzbriši
  2. apsolutno se slažem s markom! sjajno je to uočio! možda otud potreba za konceptom bijele svjetlosti? iz čisto formalne nužnosti: da osigura komposibilnost kadrova između kojih bi inače bilo nemoguće uspostaviti odnos bez fokalizacijskog proturječja?

    evo ti i link koji bi te trebao razveseliti, obzirom koliko te u zadnje vrijeme muče fundamentalne distinkcije poput one između ontologije i epistemologije.

    > http://larvalsubjects.wordpress.com/2009/02/06/the-ontological-and-the-epistemological/


    pusa,


    stevan.

    OdgovoriIzbriši
  3. iz-rodi, to dojde nidi kao weeds poli jarvisa, ča ne. ak si na fejsiću, vidi njigovu grupu, ni ki zna ča, al ima one antologijske proto-hipster slike.za prste polizat.

    OdgovoriIzbriši
  4. "nego o tome da je tako nepošteno da su se od sve moguće djece rodili baš martin, emanuela, antonjeta, mirej i luka. i da mi je baš drago šta su se rodili." meni je ovo jako jako slatko. :)))

    OdgovoriIzbriši
  5. je-benti nedlju! - st.

    OdgovoriIzbriši
  6. od 1911-te to traje i nikad nas neće štufat!

    http://flickr.com/photos/torcidaorg/2349869998/sizes/o/in/set-72157604188531521/

    sritan ti 98. rođendan!

    marko

    OdgovoriIzbriši
  7. Toi merite beaucoup d'ameliorer commentaire alors l'un je peux donner ce soir

    OdgovoriIzbriši
  8. a niste analizirali bakinast potencijal pozadine...

    OdgovoriIzbriši
  9. a vidi biljke u punom razmahu iznad pletilje... to je cimina?

    OdgovoriIzbriši
  10. ne, to je ona iz: sve su mi biljke poumirale (osim one paprati koju ne bi uspila ubit i da hoću, bojim je se jer joj je korjen izašao kroz rupice na dnu tegle i strepim ne da ću jedan dan doć izvana i vidit da mi se ukopala u policu i knjige i da je više nikad neću uspit iščupat, nego da će se to desit dok budem spavala, da ću se probudit i nać njeno korijenje zarinuto u sebe, mene, biljke koja uz to pušta izdanke brzinom prema kojoj su kunići mila djevica, ali te se biljke zbog navedenog ionako planiram riješit)(strahujem da ona to sluti)

    OdgovoriIzbriši