četvrtak, 16. listopada 2008.

ja san još uvik zaljubljen u sve cure u koje san bija zaljubljen. nisan neki revizionist.
marko



***

- hitno te trebam, sigurna sam da sam trudna, sanjala sam to.
- ljubavi, nisi trudna.
- jesam, trudna sam, garant sam trudna, sto posto, sigurna sam, imam sve simptome, kad sam se probudila uguglala sam simptome trudnoće odma i bila sam sva uznemirena i morala sam te čut.
- ti nisi trudna.
- iako su to isti simptomi i pmsa, ali malo mi je rano za simptome pmsa.
- smiri se, nisi trudna.
- sva sam otekla i naubrila i sise su mi osjetljive.
- jer ćeš dobit menstruaciju.
- jesam li ovako i proši put paničarila da sam trudna?
- jesi, ali ne baš ovoliko.
- jesu mi sise i tad bile osjetljive?
- jesu.
- joj, ali sad su baš jako otekle, i sanjala sam, i rekla sam ti u snu..
- i šta sam ja rekao?
- nisam mogla protumačit šta točno misliš o tome.
- sve moje prijateljice i cur..., sve cure koje znam, sve vi paničarite oko trudnoće, niste normalne. ajde, nemoj se molim te nervirat.
- ali moram, da izazovem spontani pobačaj ako sam ipak trudna.
- ovo je jedini valjani argument za paničeranje oko trudnoće koji sam do sad čuo.

iz: kritika čistog seksa; alternativne metode


***


kad golubovi hodaju glava im ide naprijed-nazad u maniri starih mehaničkih igračaka. ideja za kratki film: golubovi šetaju naokolo na walk like an egiptian.


***


on: upisaću postdiplomski.
marko: iz čega?
on: iz komparativne.
marko: zašto?
on: nemam racionalnog objašnjenja osim što želim doktorirati.


***



The enchantment of love is how the subject deals, on the one hand, with his or her own lack, and, on the othr hand, with the lack in the loved one (Salecl) ...jer bi drugi morao ispunjavat moju prazninu koja je tu upravo zato što je on svojim postojanjem na drugoj strani (granice mene subjekta) čini prazninom.
ali što bi bio manjak mog objekta (ne kao atribut mu nego kao nešto što on posjeduje)? to šta nikada ne može ispuniti moju prazninu, iako je ona njegov odljev, iako je nastala po njemu? mislim da je to. a to ne može zato šta se moja rupa stalno deformira, i to čak ne samo oblikom već i opsegom, a kako nam je iz iskustva poznato da naš voljeni objekt nikada ne može pratiti naš ritam transformacije sve kad bi i htio, osuđeni smo na objekt koji nam je (stalno i) istovremeno i nepodoban i upravo ono šta nam treba. upravo ono šta nam treba, ako ipak nastavimo i dalje formirati prazninu oko objekta, ali ne prečesto, nego svaku malo. ako objekt izbacimo iz igre u startu i nastavimo plesti sami sa sobom, riječ je o umjetnosti ili tinjeđerskoj zaljubljenosti.
As such, love does not call for an answer, although we usually think so ... jer nam eto nije potreban uzvrat, dostaje nam nepomični objekt i naš govor o ljubavi koji je dostatan sam po sebi. ali ako je objekt nepomičan i niti se ne trudi malo prilagođavati, iako smo gore vidili da je to zalud, onda kvragu! dopizdi ovome pusta priča (iako se ne bi svi, npr marko, sa mnom složili). ili ne dopizdi, ali onda cijelo vrijeme priča sam sa sobom, pa ako vam je to po volji, izvolite. ali objekt bi mogo bar malo mrdnut, kažem ja, ako oćemo pravu utakmicu. ovo prvo valja ostaviti umjetnosti, ili tinejđerskoj zaljubljenosti.

iz: skice (nepodobne) za diplomski


DSC00460


kad nas se kao malene uči da imenujemo svoje malene lutke i umjetnu (ako se ravnamo po mogućnosti za (ne mogu bez mogućnosti jer bi onda isključila mrtvorođenčad) živo-neživo principu) ili pravu živad, daje nam se i usađuje pomisao da smo in charge, ravnatelji, stvoritelji, bogovi. tu leži začetak kasnijih previsokih stremljenja i razočaranja koja iz njih proizlaze, u tome šta sama mogu dati ime, a u njemu je sadržana bit.


***


ja: šta to pjevušiš?!
on: husky rescue. ma, ta mi je pjesma ostala u glavi. ženski dio...
(ja: ...tvog malog tima na poslu je danas cijeli dan puštao tu...)
on: ...mene je jako simpatizira.
(on: ženski dio? jesam li ovime ranio svoju muškost?) NE VALJA PITAJ NJEGA KAKO BI ON TO REKAO
on: ali ženski dio mene je lezbijka.
(poljubac)


(par dana kasnije)
ja: kako bi ti rekao, ti osobno, kad bi htio reć "jesam li ovime ranio svoju muškost?"?
on: kad bih ja to htio reći?
ja: da.
on: ranio čime?
ja: nije važno, nečime.
on: ja to ne bih rekao.
ja: da, nego kako bi ti to rekao?
on: ja to uopće ne bih rekao.
ja: ne rekao, nego promislio. kad bi to išao promisliti, kojim bi riječima promislio?
on: ali ja to uopće ne bih promislio. ne može mi ništa raniti muškost. ja ne vjerujem u muškost. ni u muškost ni u ženskost. to su konstrukti.

iz: ogoljavanje prie~e^e˘e°eę`e˙eé˝e˝eëma*; metadrame

______
* nisam sigurna - je li zabavno kad se ogoli postupak pri ukazivanju na ogoljavanje postupka?

***


ja: čekaj, moram prvo ovo bacit u smeće. di je smeće? ček, eno ga preko ceste.
sestra: di je cesta?

iz: zen budizam na zapadu


4 komentara:

  1. ajme ova prva izjava je divna :cerek:
    ima još toga šta mi se sviđa al ne uspijevam formulirat rečenice da ne zvuče glupo.

    OdgovoriIzbriši
  2. prcaš se, a? samo nemoj na javnim mjestima. Hebrang je rekao da to nije lijepo i da bi sve djevojke koje to rade trebale na preglede. možda je mislio da je na otvorenom veća vjerojatnost da se prenese neka spolna bolest, te ako se prenosi, da to rade samo žene. inače, kako si? hoćeš li se družiti sa nama na Mogwaiju? javi, javi nam molim te! bez tebe, nekako, koncertno ozračje ne doživljavamo nikako.

    OdgovoriIzbriši
  3. Drago mi je što je još netko primjetio to s golubovima, izgledaju onako malo ebete, ali simpatično :D (Ovo se tješim, jer sam ja imala ndavno plesni ispizd, di sam plesala znaš ono kao kad glume Egipćane, samo u sobi od 3 kvadrata sa kariranim boxericama na glavi (kao faraon, jel... :D) (Simon Smith and his dancing bear, ahahah :D) (E, vjerojatno sam već spominjala ono s medvjedima, kako mi ljudi ne vjeruju da su u Splitu nekoć Cigići/Romi/Egipćani (to s u bila ona dvojica mulaca koji su za Slobodnu u jednom intervjuu izjavili "Mi nismo Cigani. Mi smo Egipćani." :D) vodili plešuće medvjede na lancima...)
    Uglavnom, :*

    OdgovoriIzbriši
  4. Ajme šat je voo o imenima dobro! Predobro!
    Kolibra

    www.kolibra.bloger.hr

    OdgovoriIzbriši