nedjelja, 5. listopada 2008.

I.

Ovo je moja knjiga iako je ne pišem ja nego moja susjeda dakle ipak je pišem ja, Aleksova susjeda. Pišem ja jer Aleksu dođe muka kad mora odlučit u kojem licu da piše, a meni ne dođe muka nego me to intrigira, a muka mi dođe u nekim drugim situacijama naprimjer kad me Aleks izvede na piće u kvart pa poslije toga spavam pa me probudi ona grozota od susjede kad krene preskakat vijaču u štiklama ali valja mi pisat o Aleksu jer je ovo njegova knjiga. On ima problem sa spavanjem tojest živcima i nervozom i kaže da se to zove sindrom nemirnih nogu, a ja kažem da to moja Babasejka zove nervoza u nogu i onda otkad sam i ja to počela osjećat i govorit mami da šta mi je, nervoza u nogu mi je, pa ona popizdi i kaže bižća s tom babinom dijagnozom ajća.

Aleks u ormariću ima puno deserata tojest slatkiša a ja ih uopće nemam zato šta sam ostala bez para a i sve o čemu ja mogu mislit su dječje žvake koje Štipe ne voli da jedem jerbo da imaju aditiva i isto tako mi ne da da jedem senfa i topljenog sira kad smo išli u dućan skupa on mi ih je nasilno izvadio iz košarice a kad me pitao jel ti treba šta iz dućana rekla sam trebaju mi dječje žvake al on mi ih drzak nije htio kupit jerbo da neće on mene trovat aditivima. Ali mi nekad noću kad sam besana dođe želja i nagnuće za slatkišima pa onda nemam pa se moram uvjeravat da mi odgovara šta mi je želja neispunjena jerbo to omogućuje željin opstanak i dugotrajnost ali jalovo je to jer valja da mi želja opstane za partnerom i njemu za mnom ako već pričamo o tome, a želja za slatkišima i desertima bolje da mi šta prije mine i nestane iz vidokruga.

Pa sam onda rekla Aleksu da ću ja njemu vikat pod prozorom da nek mi baci slatkiš.

Ali problem je šta ne znaju moji muškarci da trebaju zadržat želju pa ih onda mine želja za mnom. Ali lažem jer uvijek mene mine želja ranije tako da ću se valjda njome morat pozabavit. Moj je neki problem šta sam glupa iako to muškarci a pogotovo žene jer one mene mrze ne znaju pa mi je to onda još veći problem jer to moram skrivat iako ne znam zašto ako sam glupa ne smijem to i pokazat ali mislim da će muškarci onda bit malo kao razočarani ili puno a to bi mi bilo kao da ja onda nisam dobra osoba.

Danas nije dovoljno da je žena lijepa, mora biti i pametna i to me živcira jer ja uopće ne volim znanost nego volim ručni rad.

Aleks samo sjedi i ne zna šta da kaže o sebi pa kud da onda ja pišem o njemu a da to ne bude preintimno? Tako me nemojte osuđivat ako puno pišem o sebi ali to je zato šta ko će ako neću ja. Aleks ima crnu odjeću kao neki crni borioci i to je lijepo jer nikad nisam vidila da ima takvu odjeću a isto tako je bos šta nisam nikad prije vidila i šta je isto lijepo ako želite znati moj sud.

Još o Aleksu znam da je pri kraju liminalne faze ali mislim da je bio malo popio kad je to rekao pa u to ne možemo bit sigurni iako se nadam da je na izlasku jer liminalna faza mora bit zaokružena i određena i nemoš tu ostat kolko ti se prohtije kako je on naumio sve mi se čini a ja ne znam di bi ga to moglo dovest iako naravno nije to uopće moj posao jer nisam ja baba šta u susjedstvu sve oće znat i ko je ušo u koju fazu i s kim se seksao.

Aleks kuha pire i grije paprike. Postavio je stol tako da budemo bliže zato šta je to logično ali kažem ja di bi mi bili da nam život i mladost nisu uljepšani time da nam neki naprimjer susjed tuitamo kaže da je bolje jest poprečno jer smo uzdužno predaleko.

Broj komentara: 14:

 1. hvala :-)!
  ps.nemoj mislit da te žene mrze misli da te ne mrze to e bolje provaj

  OdgovoriIzbriši
 2. Autor je uklonio komentar.

  OdgovoriIzbriši
 3. zahvaljujem na slavi promocije u rang rigidnog skrbnika nad tvojom ishranom, ma koliko sumnjive inače bile i tvoja ishrana i ta slava.

  ovako, kad prešutiš da ti dobivaš prištiće od tih jebenih žvaka, kao i da sam ja alergičan na neke standardne konzervanse, ta priča zvuči potpuno romantično. ako iracionalnost skrbničkih impulsa u ovom prikazu treba funkcionirati kao kriterij i indikator njihove velikodušnosti, onda, bojim se, precjenjuješ moju velikodušnost.


  no, prehlađen sam, pa ću iznimno podijeliti komad svoje čeznutljivosti s tobom: vani puše vjetar, a mene to, ne znam kojom asocijativnom sponom, sjetilo anjinog trenutnog bivanja u berlinu, pa me uhvatila snažna nostalgija za istim (s posebnim fokusom na antikvarijat 'prometheus' na kreuzbergu (u webkatalogu kojega sam danas popodne listao))...

  sjetio sam se sada da bi snažan vjetar mogao stajati u asocijativnoj korelaciji s čežnjom, ali to bi u najmanju ruku bilo jeftino.

  > nacrt za jednu alternativnu psihoanalizu za dendije: sofisticiranost simptomatskih formacija tumačila bi se prvenstveno kao pokušaj kamufliranja beznadne banalnosti u njihovu uzročnom središtu. najveća mizerija djetinjstva sastojala bi se u tome da si svijetu izložen bez razvijenih kriterija za estetski dolično, pa se u formaciji izvornih libidinalnih zaposjednuća zadovoljiš prvim objektom koji stave pred tebe. a taj izbor te ostatak života obvezuje.  tvoj

  stevan strašni.

  OdgovoriIzbriši
 4. jebeš alex, aca zajebani rastura. da baren ja moren tako. i zajebi aditive, žvake u bojama su zakon (s malim z pa nemaju veze s falusom; i citiram ovdi malo iskliznuće dragog mladca:
  p: i što je bilo s tom ženom?
  q: paaa, ona je njemu odrezala njegov falusni simbol).

  OdgovoriIzbriši
 5. za tu svoju tvittareju ćeš dobit po dupetu. analitički precizno.


  stevan.

  OdgovoriIzbriši
 6. uaaa, opasan je stevan strasni.

  barba pere

  OdgovoriIzbriši
 7. * teško je spavat kraj nekoga tko ima nervozu u nogama jer stalno treska!

  * nama mama doma zabranjuje da kupujemo svašta nešto, zdenka sir i majonezu, pa sestra i ja kad odemo na more kupimo u dućanu majonezu i sir i onda ih jedemo čak bez kruha. :(

  a aleksova susjeda ručni rad voli ha :D

  OdgovoriIzbriši
 8. glas dala.
  volim ručni rad.

  OdgovoriIzbriši
 9. barba pere (alias šjor petar) umjesto da vodi računa o vlastitoj ishrani očito odlučio provocirati. što je bar s natrucionističkog gledišta čisti promašaj.

  a po pitanju tog novootkrivenog 'ničeanstva' (ništa nije nedoličnije od zakašnjelih pubertetskih entuzijazama!), ne treba strepiti previše. postoje tradicionalne pedagoške tehnike koje to pouzdano liječe, npr pedagogija kapitalom po glavi. ako tko eventualno sumnja u efikasnost metode, neka konzultira nenada ivankovića.

  možda nam nakon takve terapije i šjor petar izraste u čovjeka usporedivog povijesnog značaja.

  ;)

  ps: za marka onaj citat carlylea:

  "A Dandy is a clothes-wearing Man, a Man whose trade, office and existence consists in the wearing of Clothes. Every faculty of his soul, spirit, purse, and person is heroically consecrated to this one object, the wearing of Clothes wisely and well: so that the others dress to live, he lives to dress...And now, for all this perennial Martyrdom, and Poesy, and even Prophecy, what is it that the Dandy asks in return? Solely, we may say, that you would recognise his existence; would admit him to be a living object; or even failing this, a visual object, or thing that will reflect rays of light..."

  stevan strašni.

  OdgovoriIzbriši
 10. mein gott, to bavarsko djetinjstvo, ta propala ministriranja, ta nepismenost...

  'natru' je dakako trebalo biti 'nutri'. malo je toga naturalnog u našoj ishrani, to je bar jasno.  dein

  stefan der schreckliche.

  OdgovoriIzbriši
 11. barba pere kaze, nietzsche je neizostavan i pravi je pothvat mislit u jednoj misli nietzschea sa marxom. kao bataille ili svi moji francuzi nakon njega. a to sto ti kao bivsi ministrant imas problema sa njime, e to je vec tvoj problem.

  --- nu, zasto se ne pocnes dopisivat preko svog friendfeed ili twitter-accounta, stevane strasni?

  frau rusulica in ehren, aber das ist doch nicht der richtige platz. sie schielt - hier, an diesem schreibort -nach ehre und ruhm, und das ist genaugenommen jenes, was mir abhanden gekommen ist.

  OdgovoriIzbriši
 12. šjor petre,

  frau rusulica je sretna kad se ovdje piše, pa makar to bile i figure tako upitne zanimljivosti poput tebe i mene. na twitteru/friendfeedu nisam, pa će no ovome kao paltformi zasad nužno i ostati.

  a po pitanju nietzschea: ja imam problema samo s određenim tipom 'uporabe' nietzschea. i iskreno vjerujem da je najniža grana na koju se po tom pitanju može skliznuti definitivno formula tipa: 'skupa s nietzecheom s prezirom pljujem po krdu socijalističkom'. ne vidim u tome ni traga nastojanju da se 'nietzschea misli s marxom'. niti nastojanja da se misli bilo što drugo.

  a i za te francuze ćeš morati objasniti po kojoj osnovi su točno 'tvoji' (svi zar?). nužna žrtva logike avangardističkog (ničeanskog?) bijega prema naprijed dobrovoljno je odricanje od većine onoga što važi kao kanon - u ime onoga što kanonom tek potencijalno ima postati. to je konstitutivna oklada svake avangarde. i nespojiv je s gurmanskim inkluzivizmom građanskog kolekcionarstva.

  nur noch dieses: marx mit nietzsche zu denken haben schon horkheimer,adrono & co versucht. und zwar mit weit weniger rethorischer affektiertheit als bataille und die meisten seiner nachfolger. aller obligatorischen eingenommenheit mit allem französischen zum tortz, sollte man das nicht vergessen.


  stevan.

  OdgovoriIzbriši
 13. Loool! Osim što te rado pročitam, evo sam zastalkala na facebook link, onako, iz kurijožitade, i guess what! Imamo dva zajednička frenda! Damira i Nikolu! Ha!
  To je dobro!
  Pozz!

  OdgovoriIzbriši
 14. Eto, da ne ispadnen anonimac neki. Elle

  OdgovoriIzbriši