subota, 13. prosinca 2008.

kad sam politizirao svoju egzistenciju...
l.




katalogizirala sam dječju slikovnicu.

Tomica traži Debeljkića - možeš li mu pomoći da ga pronađe?
Mališani obožavaju otkrivati skrivene likove iza prozorčića - a dvostruko iznenađenje nastaje kada otkriju prozorčić unutar prozorčića!

iz: metakstualnost za najmlađe



***


nožem sam trgala omot hrenovki i pritom nekolicini odsjekla krajičak. osjetivši krivnju, kapitulirala sam pred hrenovkom u ime čovjeka, kad nisu oni drugi dok su dekapitirali u njoj samljevenu živad.

iz: suludosti.



***


raspadam se, ne kao uvjet objektivnoj spoznaji, već kao njena posljedica.



***



ja bih htjela da svi vi koji ste nesretni budete sretni, ali dok god je netko tužan,..

(osim šta time nisam sama u tuzi (koliko god one bile u praksi individualne, toliko dobro služe kao rasparamparčarač kojim se komadamo ne bi li se onda zgodnije presložili pri čemu često upotrijebimo tuđe djeliće, samo ako se zateknemo u istom vremenu - a srećom neki, primjerice autori, nekako opstraju generacijama - s nekim koja je upravo izvršio tugu nad sobom))

..postoji šansa da nije cjelovit, a ja to volim jer onda postoji šansa da nije cjelovit zbog mene a onda postoji šansa da me treba a onda postoji šansa da
(jer ne postojim opažena, već postojim potrebna)
postojim.

iz: idealni subjektivizam



***


Najzadovoljnija sam kad se moja osobna patologija utemeljena potpuno na nesvjesnom, podudari s nazovimo ih objektivnim značajkama na nekoj osobi koja mi se prethodno potpuno iracionalno dojmila. Pa je ne moram, osobu, izvlačit uspostavljanjem naknadnih narativa, niti tražit načine kako da se zavaram znajući da se varam - čemu pak moram pribjeći kad me se dojmi i draga mi postane osoba čiji mi naknadno otkriveni detalji podrivaju dragost - jer se ta osoba neprestano samopotvrđuje u slici koju sam za nju stvorila ostavljajući meni vremena za to da samo uživam u njenom društvu.



***


- tu as femme fatal.
- pourquoi?
- je te explanacion: parce que tu as beau et parce que ton féminisme est diferentement de mon féminisme. dit la vérité tout, c'est impossible. materiellement. la vérité est ephemere. la vérité est comme ci, comme ca. la vérité est rélativist. est-ce que comprend?
- oui.
- alors.


***

udat ću se za onoga ko klekne na oba koljena.

a sad scroll gore ugasi ako gori, pa play




4 komentara:

  1. ovo je prvi put da pročitam odlomak na vrancuskom s tim da sam sve prokljuvila. sretna sam sada. ipak ga učim kako spada. :D

    OdgovoriIzbriši
  2. tehnički gledano - i ne baš!

    :)

    OdgovoriIzbriši
  3. ma neću ništa komentirati jer sam još prilično nesuvisla, ali ću zato zahvaliti na čestitkama tebi i Borisu :)
    pozdrav iz Vukovara
    Julijana

    OdgovoriIzbriši
  4. debeljkića valjda neće bit teško pronaći hihi :x

    s kad se raspadnemo nek od nas naprave hrenovke i nahrane domaće životinje.

    OdgovoriIzbriši