utorak, 6. svibnja 2008.

fenomenalno si ispala; mislim da bi ovako trebala izgledat i uživo
mislav***

spavam bez gaćica i nelagoda vlada da mi noću buba ne uđe u mene. no kažu ionako da ljudi i žene progutaju u prosjeku nekoliko deseteka (!) buba/paukova godišnje!!, pa bi na prvi pogled moglo bit svejedno na koji otvor ti uđu. ali nije, jer želudac probavi svašta, a pipica ne.

iz: kritika čistog seksa

***

do problema dolazi i kad mlada djevojka koja raspolaže ograničenim financijskim sredstvima danas želi imati spolni život. naime, dopadljivo rublje je, kako smo već pisali, razmjerno skupo, te je još dobro ako si mlada dama uopće može priuštiti dva do tri kompleta. radi jednostavnosti pri korištenju, bilo bi idealno da su kompleta najmanje dva, kako bi mogla na sebe staviti jedan dok je drugi u pranju.
sve manje od toga nepraktično je i neugodno. živjela sam, primjera radi, s djevojkom koja je izlazila s jednim mladićem pa si je u tu svrhu nabavila jedne dopadljive gaćice. no mladić se pokazao malo stidljiv pa nije učinio onaj presudan korak koji bi njihov odnos doveo do takvog stupnja fizičke bliskosti koji bi rezultirao skidanjem odjeće onda kada to je ona očekivala te se našla u nezavidnom položaju: uvečer je morala oprati gaćice da bi se osušile do sutrašnjeg izlaska, kad se nadala imati više sreće.
no, mladić se pokazao iznimno dobro odgojenim i nespremnim da prevari* mladu djevojku te je ona i narednih večeri ustrajno prala jedine dobre gaćice koje je posjedovala soleći vodu u lavoru svojim suzama.
i sama sam imala sličan slučaj. zabavljala sam se s jednim mladićem, a dogodilo se da sam upravo tih dana dobila na dar jedne lijepe gaćice, koje su mi došle baš u pravi čas. no, moj se mladić pokazao vrlo zaposlenim zbog čega su naši susreti bili veoma kratki i nisu nas doveli do prilike u kojoj bih mogla izložiti gaćice. stoga sam i sama bila prisiljena prati ih svaku večer te su nad našom kadom visila dva para dopadljivih gaćica.
za razliku od djevojke s kojom sam živjela, imala sam više sreće i sa spomenutim mladićem došla do faze u kojoj bi me on mogao prevariti, no prije samog čina, razodijevajući me, on je učinio tu pogrešku da mi je skinuo hlače u jednom potezu, zajedno s gaćicama.
___
*babaseja

iz: kritika čistog seksa

***

...
...
...
...

iz: tautologija na tragu


***

danas letim u berlin, a kako se još nisam potpuno oporavila, pomisao na let kao i prometovanje općenito, ispunja me užasom i panikom. stoga sam odlučila popiti 15ak miligrama djelatne tvari za smirenje e ne bi li na letu bila ugodno nadrogirana. problem mi predstavlja to što znam da će me ta količina djelatne tvari za smirenje izgledno onesposobiti za razlučivanje, rasuđivanje, komuniciranje, ako ne i uspravan hod. mladići s kojima putujem izrazili su svoje negodovanje ali se još nisu jasno izjasnili oko toga hoće li me glupaču jednostavno ostaviti u avionu ako to napravim*.

no raspravili smo stvar s pilotom. jer sam se ja prepala da će
pilot imat srčani udar,
pa su oni rekli da ima kopilot
da će se kopilot onesvijestit
pa su rekli ima onaj treći u kabini
ako se i onom trećem u kabini nešto desi
pa su rekli da će onda stjuardesa pitat zna li ko vozit avion pa će se mislav javit. pa smo se on i ja posvađali da di stoje komande i on je tvrdio da je ta poluga za zakrilca a ja da je za stajni trap i totalno me sjebao jer sam vidila da nema pojma i da će nas srušit ali je onda on rekao nene ti sjediš na mjestu pilota a ja sam ti kopilot s lijeva, to je engleski avion.

ima još jedna stvar. kako stalno razmišljam o svojim posljednjim minutama, nadošla mi je i pomisao kome će biti upućene moje posljednje misli. kako sam ja dobra organizatorica, sigurna sam da ću u minutu-dvije uspjeti ugurati sve koje treba, ali me zabrinula ta posljednja misao. dok nisam shvatila da sve radim pogrešno jer mi je to predstavljalo pitanje dužnosti: kome sam ja dužna uputiti zadnji tračak svog duha na ovom svijetu
(ne računajući moju nematerijalnu i materijalnu duhovnu ostavštinu)
- majci? ljubavniku?..
potom sam primijenila drugačiji pristup i upitala se koga bi ja volila najviše i najdraže od svega i svih, dala sam si nedvojben, nepobitan i neumitan odgovor: sebe samu (za manje istančana čitatelja: sebe sanu).

___
*toliko sam se uznemirila da sam i pišući ovo uzela 5mg iste tvari

iz: nebo nad berlinom, zemlja nadamnom


***

kipuća voda ili ulje te naizgled paradoksalno manje opeku šta im se više približiš pri ubacivanju nekog predmeta, primjerice hrane, unutra. mlada djevojka treba to imati na umu pri prvom penetracijskom seksualnom iskustvu te, unatoč porivu odnosno refleksu da pri prvoj naznaci boli stisne mišiće rodnice, nadvladati instinkt i ravnati se razumom te opustiti spomenute mišiće jer će tako muškarčev odnosno zamjenski spolni ud nesmetano ući u za to predviđen otvor, a sudionica odnosno sudionici će doživjeti eventualno samo minimalnu bol.

iz: kritika čistog seksa; metafore

***

kad za noćnog spavanja grlim ljubavnika, tjelesnom asocijativnošću mi navire osjećaj ljepote, ugode i čuda što je moja plišana životinja oživila.

***

o razvojnim zadaćama čovjeka i žene::

Među razvojnim zadaćama od ranog djetinjstva do kasne zrelosti doznat će (učenici, op.R.) da čovjek od 18. do 35. godine života treba zasnovati obitelj i naučiti živjeti s bračnim drugom.


informiranijim mladim djevojkama opće je poznata činjenica i podatak da mladićima spominjanje možebitnog zajedničkog, pa i biločijeg tuđeg potomstva za vrijeme, neposredno prije i nakon snošaja, pa i u bilo koje drugo vrijeme, djeluje kao veliki turn off odnosno izaziva paniku, nelagodu i odbojnost.
ono što nije opće poznato svakom muškarcu je da, neću reći mladim djevojkama jer pošto sam individualna, neću reći i atipična mlada djevojka moje mišljenje nipošto nije poopćivo, ali ću reći: mladim djevojkama mog tipa, muškarčevo grubo odbijanje ideje o reproduckciji i zajedničkom potomstvu djeluje kao ogroman turn off. nije da mi se spusti, tj od-vlaži, nego mi se duša zgrči i otkloni ideju o intimnosti, bilo fizičkoj, bilo psihičkoj, s mladićem kojem je toliko odbojna ideja o djetetu sa mnom. jer iako je i meni odbojna ideja o djetetu, voditi ljubav želim samo s onima koje ideja našeg djeteta ne dovodi do panike. zašto onda vodiš ljubav sa mnom?
naravno, pri seksualnom odnošaju s djevojkama ne dolazi do ovog problema, stoga se mnoge osvještene žene danas okreću lezbijskoj ljubavi.

iz: pol(ov)na razmat(r)anja

***

mislav: hvala ti šta si mi otkrila ove tajne o ženama.
/pauza/
prenijet ću ih marku.


***

slušam pjesmu na repeat. publika na početku svaki put plješće jednako entuzijastično, nerazočarana time šta oni opet sviraju istu stvar.

iz: o gledištima

4 komentara:

 1. Anonimno7/5/08 00:41

  Lijepo si napisala ono o vodenju ljubavi i djetetu i zelji i nezelji :)

  OdgovoriIzbriši
 2. ja bin sad odpra natječaj. za najuspješniji prevod rječce kickass. da ne moran svaki put na mrszkemu mi engleškemu to ponavljat nad uvima draguljčićima.jako, jako lipo, ma vero, una bellezza.

  OdgovoriIzbriši
 3. a što se tiče tajni žena... kao što hegel kaže: tajne starih egipćana bile su tajne i za same stare egipćane.

  marko

  OdgovoriIzbriši
 4. pjesma iz berlina:

  schlaf, sahni, schlaf
  der boris ist ein schaf
  der mislav, der hat mückenangst
  mückenangst ist keine gans
  schlaf, sahni, schlaf

  (pred spavanje pjevati na melodiju pjesme 'maikäfer flieg')

  OdgovoriIzbriši