srijeda, 12. rujna 2007.

očiglednosti, ili: rusulica ima fibru.

pozor! ako si mlađi/mlađa od 18, pitaj roditelja ili staratelja smiješ li pročitati ovaj tekst! on sadrži proste riječi i vjerske spekulacije

da se ta žena bar malo opusti, počne virovat u se i prestane glumit bilo bi mi ugodnije gledat je. stalno glumi voditeljicu. umisto da bude voditeljica. ja sam jučer zamalo otišla u lokalnu tv kuću na audiciju za voditeljicu. jerbo ja bolje glumim od antonije blaće pa bi bila bolja voditeljica. al kako ona ne glumi dobro, onda se treba malo više potrudit i bit voditeljica. kod mene to ipak ne dolazi u obzir. iako sam na maturalnoj večeri bila voditeljica svim svojim bićem. ali sam se jučer probudila upaljena grla pa nisam otišla na audiciju. a sad mi je žao jer bi baš guštala bit voditeljica. iako nisam uvik raspoložena za bit izložena javnosti ako me recimo boli kurac za sve taj dan. zato ja trebam glumit voditeljicu jerbo inače bi na takav jedan dan rekla dobar dan kurčeva nacijo zašto li je penis univerzalni označitelj?

večeras sam malo gledala bigbrader. hrvoje je reko ovoj jednoj šta ima puno madeža da mu se sviđa arsen al da mu to ne smi ni slučajno reć a kad ono ona odman odjurila to reć nekoj drugoj ženskoj. koje su to kozetine, sto posto će arsen i stipe tako doznat da se sviđaju hrvoju pa će ga nominirat jer se garant neće znat nosit s tim. umisto da porade malo na sebi i prihvate mogućnost da se sviđaju nekom dečku, i činjenicu da to ne znači da su i oni gej. nedavno su mi dva prijatelja rekla da bi ih mogli privuć muškarci. ja sam odma oduševljena. to jer sam se furala na nepostojanje rodova pa onda se sad furam na biseksualnost jer sam nekako prihvatila rodove i tako oću reć da je lipo saznat da ima ljudi koji se zaljube u osobu, neovisno o tom jel ona ima pipića il pišicu. iako, priznajem da volim kurac al vjerojatno zato šta sam ga s godinama zavolila. pičku nisam baš imala kad zavolit, osim svoju, a i znate kako je uvik nezgodno to s prihvaćanjem vlastitog tijela. namjerno sam stavila kurac i pička da sad vi čitatelji promislite jel vas više šokirala riječ kurac ili riječ pička. ozbiljno vas pitam! riječ kurac je češće upotrebaljavana u psovkama (ajde u kurac, boli me kurac, u kurac s njim) od riječi pička (odi u pičku materinu) pa zato ova druga po mom mišljenju na nas ima jači učinak zgražanja. malo ćemo još o kurcu i pički. ne znam kolko je to uočljivo ako ne zadreš u feminističku teoriju, no primijetite da pička može označavat cijelu ženu: koja je to dobra pička, e!, a kurac ne (upoznala sam znaš kojeg dobrog kurca sinoć u diskaču!). to je zato šta je u našoj kao i u većini kultura uobičajenije ženu svodit na seksualni objekt nego muškarca. a to znači to da su žene dobre i potrebne prvenstveno za jebanje a onda redom za sve drugo. to također znači i to da se ženu češće prosuđuje kroz tijelo, da je ono npr faktor pri dobivanju posla, naravno da, da se vratim na njih, tv voditelji i voditeljice trebaju imat nekakvu ugodnu vanjštinu, ali za muškarca je dovoljno da ima urednu frizuru, da je svježe izbrijan i da mu ne raste kukumar na nosu. a žena mora bit puno dopadljivija, mislim. mislite li i vi tako? neki misle da je ovo navedeno ženina prednost jer nekad može dobiti ono šta hoće ako upotrijebi malo svoje tjelesne čari. mislite li i vi to? ali ona se pri tom mora puno truditi da se što više približi idealnoj slici žena ovdje danas. a možda se njoj uopće ne sviđa biti takvom! možda joj je i nemoguće tako i toliko se dotjerat!

naprosto je nemoguće kako sam ovo nesustavno iznijela i kako sam loše obradila temu. ugodno mi je primijetiti i kako sam s dijalekta prešla na khm polustandardni. to nije zato šta određena tema bolje zvuči u određenom jeziku nego zato šta se ja kad pišem uživim u neki lik koji kao piše, npr zamislim da sam ja recimo onako malo glupa pa onda sve pišem ko ta recimo malo glupa osoba i i to me baš zabavlja.

pogledajmo istini u oči, zadnjih dana sam lijena i neću napisat bolji post od ovog čisto jer mi se neće dat trudit pa ću onda postat ovaj iako nema nikakvog smisla. za one kojima fali smisao u životu: darujte uzorak krvi zakladi ane rukavine i jednom nekome možete spasit život! neću reć da mi je to vratilo smisao, sama sam si vratila smisao kad sam ga malo bila izgubila, točnije, nisam ga baš bila izgubila jerga ni nemam a i nije mi to beš neki faktor, bio mi je nekad ranije. nego mi je postalo malo zagušljivo i neizdrživo ali sam onda krenila radit stvari pa mi je bilo bolje. ako dobiješ napadaj panike i tuge i jada i ojećaj ko da ne možeš više živit i baš ti je bolno i nepodnošljivo, popij jednu tabletu za smirenje, nazovi nekoga i dobro se isplači pa se dobro naspavaj, a nemoj se pokušat ubit. nisam baš još sigurna u dušu, karmu i život poslije smrti, al mi se nešto malo kao čini da možda postoji bijela svjetlost koja je veća od života, ako išta uopće može bit veće od života. i nekako, mislim se, ako i postoji život poslije, ja tamo idem sigurno bar dijelom izgrađena onim što doživim i proživim u ovom životu i zato stvarno još ne želim umrit* jer ima još tolko toga šta moram iskusit ko npr porođaj i kupanje u oceanu i sestrina djeca i new york.

*ovdi sam isprva napisala živit. napisala sam da još ne želim živit. to znači da u nutrini možda još ne želim. ali mislim da sad ipak želim. da, da, molim!

ja sam narcisoidan i opsesivni neurotik. to je najnormalniji položaj koji moš imat.
marko

- 22:52

Nema komentara:

Objavi komentar