četvrtak, 20. prosinca 2007.

hvala: mami i tati šta me nisu pobacili i svima koji su me trpili, financirali, hranili, zabavljali, tješili, usrećavali i pomogli mi na teškom putu do zlatnog kipić..khk, dvadesetsedme godine života.

a na čestitkama još jedamput hvala ilitiga popis za dizanje raspoloženja: gogi, hani, ivani, marku, mislavu, zetu, tigranu, gordani, maitreu, vedranu, tihani, eduardu, teri, nikolini, matiji, ptici, mileni i njenom fetusu :), stipi, danielu koji voda francuze po velebitu, mikiju, goranu zlimenku, marini zvončici, barbari, maši, vandi, stani, mimi i nataši, danijelu bivšem cimeru, zlatku, vjekici, savi, panti, nikoli i igoru i kolegi nicolasu (iznuđene čestitke), dujmiću, česterki, bilandi, otu, nanuši, luciji, ognjenki, marini k., josipi, vladimiru, jasmini avdagić, bivšoj cimi maji, aci, vjeranu, sluganu, jeleni, igoru, ljuzi, arsenu lupigi (ne znam ko je on al mi je čestitao :D ), luki i njegovoj jetrvi (hm), kolegici jeleni, tyleru, dekiju i ivanu živiću, ani ml, indyju, tomi imaginranom bubnjaru, tonću dumaniću, rei, rfi, tudyju, marijani mastilović, voji, mini, strokeu, marti klepo, kruni i marijani rimanić.

primjer promišljene podjele:
ljude koji nam čestitaju rođendan dijelimo na onu koja nas je rodila i u tome svemu ima velikog osobnog udjela i kojoj još više nego nama treba čestitat, one koji nas svakodnevno imaju i znaju kad nam je rođendan bez trunke razmišljanja i naš rođendan im je zaista blagdan, one koji nam čestitaju jer moraju, one koji nam čestitaju jer ih zaskočimo podatkom da nam je rođendan, one koji nam čestitaju jer nas vole, One Koji Se Sjete iako se nismo čuli bar...pa, od prošlog rođendana ali nas jako usreće šta su se sjetili (i oni nas u pravilu vole), one koji nam čestitaju jer smo im slatki ili simpatični, one koji nam čestitaju jer im je to dio marketinške strategije (mobilni operater), oni koji nam čestitaju jer se zateknu u nekoj (mogućno onlajn) situaciji zajedno s nama a negdje je eksplicitno naglašeno da nam je rođendan, te na one koji su baba seja i dida blago pa nam zaborave čestitat pa ih mi nzovemo i kažemo, šta je ovo, zaboravili ste mi čestitat, pa je njima ful neugodno a nama je onda žao šta se osjećaju krivima i najrađe bi da ih nismo nazvali ali smo ih ustvari nazvali jer smo ih želili čut i ustvari smo i sami previdili da su nas oni previdili.

neke se kategorije preklapaju, a onda se računa ona viša :), ali svaka čestitka nas podsjeća da možemo izać iz rođendanske depresije jer puno ljudi iz ovog ili onog više manje pozitivnog razloga misli na nas. okej, očito je da pišem o sebi pa bi polako mogla napustit množinsku zamjenicu.

hvala hani na sušiju i mejlu iz tuđine, goranu na kruhu, anji šta uvik ima super darove, tudyju na najljepšoj čestitci, sestri na torti i prskalici na krivi dan, zetu na tome što jest :), stipi na brzinskom šopingu u beču (šifra štefansplatz), babi seji i cimerici šta su mi skinule par godina, tihani na super ideji koju je neko imao prije nje, vedranu na knjizi i brizi, marku na darovanoj ženstvenosti i također brizi, zlatku na predivnom postu, savi na simfoniji iz plavog, fetusu kao najmlađem članu kolektiva te svima koji se neće naljutit šta im nisam zahvalila. hvala i na romantičnoj ljubavnoj pustolovini.

primjer ludičke podjele:
rođendanski darovi se dijele na iznenađenja, na dugo promišljane, na one koji drivatelju jednog dana sinu kao savršeni, na nepotrebne, na one koji nisu materijalni, na one koje sam dala sama sebi, na nezamotane, na one koji dođu s čestitkom, na kupljene u zadnji čas, na savršeno pogođene, na naručene, na one poslane na facebooku, na jestive, na sumanute (dobit od iste osobe dva mp3 playera u dva dana), na one kojima se ne obradujemo jer su nam darovani u krivi čas, na one koji uključuju puno organizacije, na obilate, na domišljate, na privremene koji služe dok ne kupimo pravi, na duple, na one za koje je teško odglumit da nam se sviđaju, na skupe, na one koji se sastoje od nazdravljanja kajsijevačom u srpskom gradu 300km udaljenom od slavljenice, na knjige, na one darovane od osoba od kojih se nismo nadali daru, na proslijeđene, na najdraže, na one koji dođu par dana prije i ekvivalentno na one koji dođu par dana prije sljedećeg rođendana, i na drvene kovčege.

iz rubrike globalno sijelo ili život piše drame, kako vam je draže:
sestra mi je donila golemi zamot a u njemu drveni kovčeg od po metra, a u njemu još jedan drveni kovčeg od malo manje od po metra, prema kojem se stipin kovčeg od kvarat metra, iako je znatno veći od mislavovog kovčega koji sam dobila lani (Laughing), sestri čini minoran (pa je to prokomentirala sa pih, stipe je amater).

Broj komentara: 5:

  1. vjerovatno si skužila, ali ipak - oni stihovi su iz pjesme scottish pop sa a different lifetime albuma grupe spearmint u kojoj barem trećinu teksta čini nabrajanje imena škotskih glazbenika (uključujući i stuarta murdocha iz b&s).

    OdgovoriIzbriši
  2. nisam skužila ali si me drećom preduhitrio s objašnjenjem prije nego sam krenila u istrživanje :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Sa zakašnjenjem ti čestitam rođendan, ali nimalo manje iskreno i od srca :o) I šaljem ti jednu energetsku čestitku, pozitivnu dakako, a nekako sam sigurna da ćeš ju znati primiti na pravi način, zar ne? ;o)

    OdgovoriIzbriši
  4. Ja mrzim One Koji Se Sjete, ono nemojte pliz, ako nećete do tad, ne morate ni tad :rolajz: :mad:
    Sretan rođendan, i meni je bio tu negdje ;)

    OdgovoriIzbriši
  5. Sritan ti rođendan i Božić. Može i Uskrs i Roš Hašana, no problem. :D
    I tako, prešla ti na drugi servis.

    OdgovoriIzbriši